instant fap

Prilikom dodjele priznanja Hamdiji Lipovači, ”Nanićevi Bužimljani” demonstrativno napustili salu

Prilikom dodjele priznanja Hamdiji Lipovači, ”Nanićevi Bužimljani” demonstrativno napustili salu

Udruženje ” Nanićevi Bužimljani ” oglasili su se Saopćenjem za javnost kojeg u cjelosti prenosimo

Danas u popodnevnim satima, u prostorijama amfiteatra MSŠ, u Bužimu održana je svečana akademija OV Bužim. Na svečanoj akademiji su prisustvovali mnogi zvaničnici iz svih nivoa vlasti i građani općine Bužim, te članovi udruženja “Nanićevi Bužimljani”.

Udruženje se oglašava povodom događaja kada je gospodinu Premijeru kantona uručena povelja počasni građanin općine Bužim, kojem članovi udruženja nisu htjeli prisustvovati već su napustili prostoriju amfiteatra,što je i učinio značajan broj građana općine Bužim,koji su nezadovoljni odlukom da gosp.premijer dobije povelju počasnog građanina.

Zatim je gosp. premijer u svom obraćanju prozvao skupinu koja je napustila prostorije, da ih treba biti sramota i pomenuo je kako se takve stvari ne dešavaju ni u Srbiji.

Članovi udruženja su sa ulaza u amfiteatar skandirali riječima: “Ovo nije Srbija ovo je Bužim” i 3 puta se oglasili sa TEKBIROM.

Udruženje je naišlo na mnoge kritike povodom ovih dešavanja kao i na prijetnje da će udruženju biti oduzeta zastava i da će se zabraniti rad udruženja.

Da li to nekog tekbir vrijeđa ili realnost da smo u Bužimu, a ne u Srbiji,možda bi neko volio

da je suprotno.

Najbitnije je naglasiti da su članovi udruženja većinom pored boraca i djeca poginulih  pripadnika 505.vmtb i da osuđujemo ovakve napade pojedinaca na naše udruženje, a samim tim i na djecu šehida. PITAMO VLAST BUŽIMA DA LI JE BITNIJI PROPALI  PREMIJER ILI DJECA ŠEHIDA!!!

Upravni odbor udruženja

 

I drugi građani  napustali svečanu sjednicu

Naime, nakon što je premijeru Hamdiji Lipovači dodijeljena titula počasnog građanina, dio prisutnih građana je ustao i napustio prostoriju u znak protesta i nezadovoljstva zbog osobe kojoj je dodijeljena titula počasnog građanina, ali i zbog načina odabira istog.

Građani napustali prostoriju

Inače, još otkako je većina u Općinskom vijeću Bužim usvojila prijedlog da se titula počasnog građanina dodijeli Hamdiji Lipovači, moglo se među građanima primijetiti opće nezadovoljstvo i negodovanje zbog  takvog postupka većine u OV.

KOMENTARI