instant fap

Primjer humanosti i zajedništva: Porodica Halimović

Primjer humanosti i zajedništva: Porodica Halimović

Ovih dana smo svjedočili još jednoj lijepoj gesti u našoj MZ Tomini, iako su granice zatvorene naši Tominjani pronađu način da pomognu jedni drugima.

Porodica Halimović Fehima zvanog Čađo, njegova supruga, sinovi, kćeri, snahe i zetovi koji rade i žive u Švedskoj su preko svog komšije i vlasnika trgovine, Hodžić Izeta, podijelili za postače u džematu Tomina prigodne iftarske pakete

Ova porodica je imala nijet da ove godine organizuje iftar u svom džematu, odnosno kod svoje kuće, a u tom ih je spriječila pandemija Korona virusa i zatvaranje granica, odnosno nemogućnost putovanja i dolaska svojoj kući.

Kako nisu u mogućnosti taj nijet ispuniti oni su se odlučili na ovu ideju da podjele pakete postačima kako bi i na taj način bili sa nama i ovaj mjesec ramazan.

Od početka pandemije i sad ramazana ova porodica je blizu 2.000,00 KM poslala za socijalno ugrožene koji su sa teritorije općina Sanski Most i Ključ te za iftarske pakete u našem džematu. Molimo Allaha,dz.š. da ih nagradi za učinjeno dobro djelo te da im podari zdravlje i uveća nafaku.

KOMENTARI