instant fap

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Za vrijeme ljetne sezone ugostiteljski objekti na području sanske općine moći će raditi duže nego što je do sada bilo dozvoljeno. Naime, na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, usvojena je odluka kojom se produžava rad ugostiteljskih objekata na području općine za vrijeme ljetnih mjeseci.

Ovom odlukom, u periodu od 01. juna do 31. augusta dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata radnim danima od 06 do 01 sat, a u danima vikenda radno vrijeme pomenutih objekata traje od 06 do 02 sata iza ponoći. Inače, ova oblast prethodno je regulisana odlukom o radnom vremenu u zanatskim, zanatsko-uslužnim, trgovinskim i ugostiteljskim objektima na području općine.

Međutim, od strane sanskih privrednika koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, nedavno je potekla inicijativa za izmjenom ove odluke a kojom se traži duže radno vrijeme, iz razloga što je za vrijeme ljetnih mjeseci povećan broj posjetilaca kao i gostiju koji borave u našem gradu. Očekuje se da će ovakva odluka pozitivno djelovati na privrednu aktivnost, te da će ugostitelji imati mogućnost da ostvare veće prihode za vrijeme turističke sezone.

Na današnjoj sjednici vijeće je usvojilo odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Alagića polje“, kao i odluke o prodaji zemljišta neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske čestice, kojima se stvaraju pretpostavke da potencijalni investitori u narednom periodu prošire svoju privrednu djelatnost.

Prijedlog Rješenja o imenovanju dodatnih članova Komisije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti usvojen je većinom glasova, kao i izvještaj o radu JKP “Vodovod i kanalizacija“ za 2015. godinu. Općinsko vijeće nije usvojilo izvještaj o radu za proteklu godinu JP „Radio Sana“.

KOMENTARI