instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Prognoza za august / FHMZ najavio period visokih temperatura u BiH

Prognoza za august / FHMZ najavio period visokih temperatura u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod na svojoj internet stranici objavio je prognozu za prvu polovinu augusta, a kako navode, očekuje nas promjena vremena u vidu iznimno visokih temperatura.

Meteorolozi najavljuju i tropske noći u dijelovima Bosne i Hercegovine, a temperature će dosezati 36 stepeni.

“Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima očekuje se od 31. jula do 2. augusta u Bosni, a u Hercegovini stabilno i sunčano vrijeme. Od 3. augusta doći će do stabilizacije vremenskih prilika i u Bosni. Očekuje se više sunčanih sati, ali i lagani rast temperatura. Jutarnje temperature kretat će se od 17 do 23 u Bosni, a u Hercegovini između 21 i 25 stepeni. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 28 i 34 u Bosni, a na jugu zemlje između 32 i 36 stepeni.

Od 6. augusta nastavit će se razdoblje visokih temperatura. Maksimalne temperature u BiH bit će iznad 30 stepeni. Izuzetak čine samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 23 stepena. Na sjeveru BiH očekuje se i pojava tropskih noći. U ovom razdoblju očekuje se veća vlažnost zraka, kao i pojava lokalnih pljuskova. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 36 stepena”, navodi se na stranici FHMZ-a.

KOMENTARI