instant fap

Vodosnabdijevanje Ilidža-Podovi

Općinski načelnik prim.dr. Mustafa Avdagić i Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi USK Amir Džajić danas su potpisali Ugovor o realizaciji projekta vodosnabdijevanja područja Ilidža – Podovi.

Predmet ugovora je izrada projektno – tehničke dokumentacije čija je vrijednost 10.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena kroz grant Vlade USK od sredstava ostvarenih po osnovu vodnih naknada. Nakon izrade projektno – tehničke dokumentacije predviđena je realizacija infrastrukturnih radova čija je vrijednost 455.000,00 KM za što je Vlada USK obećala obezbijediti dio sredstava, a ostatak sredstava je predviđen za sufinansiranje kroz općinski budžet i učešće viših nivoa vlasti.

Ovom prilikom ministar Džajić je obećao podršku Vlade USK u iznosu od 50.000,00 KM za sufinansiranje regulacije vodotoka rijeke Blihe u svrhu zaštite poljoprivrednog zemljišta i prevencije od poplava u čiju svrhu je Općina Sanski Most do danas utrošila oko 110.000,00 KM. pomenuta podrška će se realizirati kroz program rada resornog ministarstva za narednu godinu, a u tu svrhu biće potpisan i poseban sporazum o saradnji.

KOMENTARI