instant fap

Prozivka igrača OKK “Sana”

Kako su nas informisali iz  OKK „Sana“ Sanski Most, večeras će se u Gradskoj dvorani u 19 sati izvršiti prozivka igrača svih klupskh selekcija. Prema riječima trenera Amira Pašalića,  njega posebno interesuuje odziv juniora i seniora, jer će oni odmah imati i prvi trening čime ujedno počinju i pripreme za prvenstvo Kantonalne lige USK. Iako prvenstvo za kadete i pionire počinje tek u martu naredne godine, treninzi i za ove selekcije će se redovno održavati.


Trener Amir Pašalić naglašava, da posebno raduje činjenica što će ponovo sa zvaničnim takmičenjima početi seniori OKK „Sane“ . Kako kaže,  poznato je da se skoro sedam klubova ne takmiči u ovoj konkurenciji, a nekad je Sanski Most imao izuzetno dobru generaciju kvalitenih košarkaša uz koje je bio i veliki broj navijača i simpatizera kluba.
„Nadamo se da će se košarka na velika vrata vratiti u naš grad. Pokušaćemo na ovaj način da vratimo građane u Gradsku dvoranu, da ponovo zavole košarku i da ujedno pomognu klubu.  Treba istaći, da ima nekih desetak „starijih“ igrača koji skoro svakodnevno igraju basket na igralištu Partizanu, ali su bili bez mogućnosti da se kao ekipa zvanično takmiče.  Također, imamo i veoma dobru generaciju juniora i kadeta, tako da će košarka u Sanskom Mostu imati svjetliju budućnost“, kaže Pašalić.
Pomenimo, OKK „Sana“ je formiran davnih 70-tih godina . Prije rata veoma se uspješno se takmičio u tadašnjoj Regionalnoj, te Republičkoj ligi BiH. Pojedini igrači ovog kluba su nakon „Sane“, karijeru  nastavljali u tada velikim jugoslovenskim klubovima, poput banjalučkog Borca, Šibenke i beogradske Crvene zvezde.

Klub tokom ratnog perioda prestaje sa radom, a odmah nakon oslobođenja Sanskog Mosta zahvaljujući nekolicini enztuzijasta počinje se takmičiti, prvo u Kantonalnoj ligi, zatim u Drugoj ligi BiH gdje osvaja šampionsku titulu i prelazi u društvo najboljih bh klubova. Takmičio se vrlo uspješno i borio se sa najvećima u A1 ligi Bosne i Hercegovine, Nažalost, zbog financijskih problema klub u seniorskoj konkurenciji se prestaje takmičiti. Ipak, sve vrijeme u klubu trenira nekolicina starijih igrača, te mlađe kategorije koji su od prošle godine ponovo počeli nastupati u Omladoinskoj ligi USK.

KOMENTARI