instant fap

Prva liga FBIH: Prvi poraz Jedinstva

Prva liga FBIH: Prvi poraz Jedinstva

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 12. kola Prve lige FBiH. Već smo objavili da je sanski prvoligaš Podgrmeč doživio sraman i ponižavajući poraz od čak 10:0 na gostovanju protiv Bratstva u Gračanici.

Ovo kolo je donijelo i nekoliko iznenađenja, a svakako, najveće je poraz lidera prvenstva Jedinstva sa minmalnih 1:0 na svom terenu od Rudara. Ovo je prvi poraz Bišćana u ovoj sezoni, tako da u prvoligaškom prvenstvu više nema neporaženih ekipa. Za iznenađenje su se pobrinuli i igrači Branitelja koji su sa 1:0 slavili na gostvovanju kod tuzlanske Slobode. Gostujuću pobjedu ostvarila je Gradina koja je, također sa 1:0, pobijedila Troglav. U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:  Čapljina-Igman 3:2, Mladost-Iskra 2:0, Radnički-Orašje 3:0, Gošk-Budućnost 4:0. Jedinstvo je i pored poraza zadržalo vodeću poziciju sa 27 bodova, ali sada ima samo jedan bod više od drugoplasiranog Bratstva. Na treće mjesto popeo se Rudar sa 24 boda čime se umiješao u borbu za prvo mjesto.Slijede četvrti GOŠK,  peti Branitelj i šesta Sloboda sa 22 boda, a tri ekipe su sakupile po 19 bodova. To su sedmi Radnički, osmoplasirana Čapljina i deveto Orašje. Na desetom mjestu je Gradina sa 15 bodova, jedanaesta je Budućnost sa 13 bodova, jedan bod manje na trinaestom mjestu ima Mladost, dok su četrnaesti Igman i predposljednji Podgrmeč osvojili po 10 bodova. Na začelju tabele je, možda i već otpisani Troglav sa samo pet osvojenih bodova.

Podgrmeč će i u narednom kolu biti domaćin u Cazinu, gdje će ugostiti veoma jaku i kvalitetnu ekipu GOŠK-a, a u ostalim susretima se sastaju: Budućnost – Čapljina, Orašje – Jedinstvo, Branitelj – Radnički, Igman – Troglav, Gradina – Mladost i Iskra – Sloboda. Dodajmo, da se sutra igraju utakmice 2. kola KUP-a Unsko – sanskog kantona. Podgmeč će ovu utakmicu igrati na svom terenu gdje gostuje Bratstvo iz Bosanske Krupe, trenutno srednjeplasirana momčad Druge lige FBiH zapad. Utakmica na Gradskom stadionu počininje u 13:30 sati.

KOMENTARI