instant fap

Put koji će povezati Sanski Most i Banja Luku

Put koji će povezati Sanski Most i Banja Luku

Strateški interes Sanskog Mosta je cestovno povezivanje sa Banja Lukom preko Bronzanog Majdana i to će biti jedan od prioritetnih projekata lokalnih vlasti u narednim godinama.

Ovo je istakao načelnik sanske općine, dr. Mustafa Avdagić na poslednjoj sjednici općinskog vijeća kojom prilikom je govorio o svom radu u protekloj kalendarskoj godini. U tom kontekstu apostrofirao je posjetu predsjedniku Republike Hrvatske, dr. Ivi Josipoviću s kojim je razgovarao o mogućnosti da hrvatska vlada sudjeluje u finansiranju ovog projekta što bi bilo vrlo značajno za povratak mještana Sasine i drugih hrvatskih sela koja se nalaze na tom području. Načelnik Avdagić je istakao kako postoje nagovještaji da će Vlada RH uskoro izdvojiti značajnija finansijska sredstva za izgradnju ovog puta što bi bilo vrlo značajno. Prema njegovim riječim realizacija pomenutog projekta imala bi ogroman komunikacijski i ekonomski značaj za sansku općinu. „Asfaltiranjem ovog putnog pravca skratio bi se put od Sanskog Mosta do Banja Luke za više od trideset kilometara i to bi bio naš najkraći izlaz do autoputa.

Pored toga, na ovaj bi način ekonomski oživjeli područje koje se nalazi uz ovaj putni pravac i koje je u ovom trenutku ekonomski mrtvo, istakao je načelnik Avdagić. Dodao je kako su općinske vlasti pomenuti projekt kandidirale kod nadležnih organa vlasti u Federaciji BiH, a već davno su pokrenuti razgovori sa predstavnicima općina Oštra Luka, Prijedor i Banja Luka, čijim teritorijama se prostire ovaj putni pravac i koji je jednim dijelom već asvaltiran. Put koji povezuje Sanski Most preko Bronzanog Majdana sa Banjalukom izgrađen je prije više od tri decenije, ali nikada u cijelosti nije presvučen asvaltom i danas se, uslijed neredovnog održavanja, nalazi u lošem stanju.

KOMENTARI