instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

“Ramazanska solidarnost 2018”: Dirhem podijelio 486 paketa…

“Ramazanska solidarnost 2018”: Dirhem podijelio 486 paketa…

Tokom mjeseca ramazana (maj i juni 2018.) uspješno smo realizirali više različitih humanitarnih aktivnosti.

Kao i predhodnih godina, pokrenuta je akcija ˝Ramazanska solidarnost 2018˝ u kojoj su i ove godine naši sugrađani i donatori pokazali veliku solidarnost sa potrebnima, a akcija je realizirana u više mjesta BiH od Istočne Bosne, zeničke, tuzlanske, srednjobosanske regije, pa do općina u Krajini.

Drago nam je što smo i ovog ramazana raznim vidovima pomoći obradovali mnoge jetime i porodice u Istočnoj Bosni, povratnike u Banja Luci i Prijedoru, jetime u mnogim mjestima i mališane u S. Mostu i Kupresu, te bolesne, siromašne i potrebne sugrađane širom BiH.

Humanitarna organizacija “Dirhem” je u mjesecu ramazanu, uz podršku velikog broja plemenitih donatora, vrijednih mladića i djevojaka volontera u 20- tak općina, te uz značajnu podršku nevladinih organizacija realizirala sljedeće aktivnosti:

– Ramazanski i bajramski prehrambeno-higijenski paketi su uručeni za 486 porodica i djecu jetime u više općina u BiH. Ukupna procijenjena vrijednost ovoga dijela ˝Ramazanske solidarnosti 2018.˝ je 34.230 KM.

– Zajednički iftari organizirani su za 257 postača u nekoliko gradova i mjesta u BiH. Iftari su organizirani u Travniku, Donjem Vakufu, S. Mostu i Bos. Krupi. Ukupna vrijednost ove aktivnosti je oko 3.500 KM.

– Dirhem je u okviru ove akcije obradovao 15 jetima kojima je uplaćeno 2.311 KM novčane pomoći kao i određen broj bajramskih paketića za djecu uzrasta od 3 do 10 godina.

– Također, za 20 potrebnih porodica i pojedinaca uručene su jednokrane novčane pomoći za liječenje, nabavku lijekova i druge potrebe u vrijednosti 4.960 KM, kao i devet pari nove ljetnje obuće za osobe u stanju socijalne potrebe.

– U okviru ove aktivnosti sakupljena su i značajna sredstva za nabavku krava, koza i ovaca. Opširniji izvještaj o ovoj akciji objavit ćemo naknadno jer se radi o drugoj nedovršenoj aktivnosti pod nazivom ˝Male fabrike hrane˝.

Na kraju se želimo najsrdačnije zahvaliti, u ime naše organizacije i u ime porodica koje smo podržali, mnogobrojnim donatorima među kojima su: Organizacijama Ayder iz Turske; Krajišnici domovine i dijaspore, Akos Most i Exitmedia, te privrednim subjektima Merkez Oil d.o.o. Novi Travnik, Supermarketima iz Turbeta, Trgovini d.o.o. Pleska iz Bužima, d.o.o. Dervić i drugima.

Zahvalnost dugujemo i brojnim plemenitim dobročiniteljima u BiH i inostranstvu koji su svojim ličnim donacijama doprinijeli uspješnosti ove aktivnosti, kao i marljivim i neumornim volonterima na terenu čiji je trud i zalaganje bio jednako važan.

Neka Uzvišeni Allah svima Vama primi Vaša dobročinstva kao trajnu investiciju i nagradi Vas od Sebe najboljom nagradom!

(Dirhem.org)

 

 

KOMENTARI