instant fap

Razgovarali smo sa Edinom Bahtićem..

Redakcija portala inmedia.ba donosi vam prvi ekskluzivni intervju sa Edinom Bahtićem, novom nogometnom nadom BIH.

-Kao prvo, možeš li se ukratko predstaviti našim čitaocima?!

Zovem se Edin Bahtić, imam 16 godina. Živim u Austriji, a trenutno sam na odmoru u svojoj Sani.

-Davno ljetos smo napravili članak o tebi i tvojoj uspješnoj karijeri, stvarima koje si već postigao, iako imaš samo 16 godina! Pa možeš li nam ukratko opisati tok svoje dosadašnje karijere?

Treniram od svoje šeste godine nogomet u Kapfenbergu i prošao sam do sad sve omladinske kategorije u ovom klubu, a evo hvala Bogu danas sam u prvoj ekipi.

-Da li te je već neko kontaktirao iz Nogometnog saveza BIH?

Jesu u dva navrata. Međutim imao sam jednu povredu, koja me je sa terena odvojila na 4 mjeseca, te sam bio spriječen doći. Nakon toga nisu više nikako uspostavljali kontakt samnom iako sam prešao u prvi tim Kapfenberg-a, a svakako da taj poziv ponovo isčekujem i bit će mi čast igrati u našoj mladoj reprezentaciji.

-Čuli smo da si dobio ponovno poziv iz austrijske reprezentacije, da li si prihvatio njihov poziv, jer znamo da si ih prije odbijao i govorio da želiš da igraš samo za Bosnu i Hercegovinu?!

Da istina je da sam ponovo dobio poziv, a i prihvatio sam igrati za njih privremeno. Ništa mi to u biti ne znači, osim dodatnog treninga i utakmice više!  S austrijskom reprezentacijom 27. Januara idem u Tursku jer igramo protiv njih. Bit će to prilika da se opet dokažem, a možda da i ponovo dobijem poziv naše reprezentacije, te da zaigram za BiH, ipak je to moja najveća želja!

Kako se osjećaš u ekipi s obzirom da si najmlađi među njima?

Na početku mi se nije bilo lako prilagoditi njihovim treninzima i tempu, jer oni rade napornije i više treninga tokom dana. Ali moram reći da su me svi fino prihvatili i pomogli mi da se prilagodim.

-Da li si zaigrao za prvi tim?

Nisam nažalost još uvijek, ali uskoro u drugoj polusezoni nadam se trebao bi da debitujem. Osim što s njima treniram, igram i za mlađi tim ponekad da im pomognem u internacionalnoj ligi u kojoj dolaze klubovi iz Slovenije, Mađarske i iz Austrije i trenutno sam prvi strijelac.

-Saznali smo da si išao u Hrvatsku u Novigrad na probu gdje su dolazili skauti 22 tima iz Europe ukljucujuci Milan, Chelsea, Wolfsburg i drugi. Kako si tamo prošao, da li si se dobro pokazao?

Da istina je išao sam na probu u Novigrad, u kojem sam se hajmo reći dobro pokazao, kako saznajem skrenuo sam pažnju skoro svih skauta jer sam imao 3 asistencije i jedan pogodak.

-Razmišljaš li o tome da postaneš velika zvijezda i pređeš tokom ovog zimskog prijelaznog roka u neki novi tim?

Naravno da svako sanja da postane jednog dana velika zvijezda tako i ja, trenutno ne razmišljam o novoj ekipi i da li ću ići sad ili nekad kasnije,  vrijeme ce odlučiti o tome, moje je da samo treniram i igram što bolje, a s vremenom ako Bog da doći sve na svoje mjesto.

-Za kraj šta želiš poručiti mladim sanskim i ostalim dječacima, kako da uspiju u nogometu?

Trud i samo trud u treninzima i igri, da se odreknu dosta toga!  Naravno tu se ubrajaju loše društvo, cigare, alkohol i drugo. Karijera će doći kad tad, uz malo talenta i veliko zalaganje.

Mi  ti se na kraju zahvaljujemo na ovom razgovoru, a želimo i da nastaviš dalje da igraš dobro, gradiš svoju karijeru,  pa i da te jednog dana gledamo kako igraš za BIH reprezentaciju sa našim Ibričićem .

Hvala i vama za intervju i sretno  vam s daljim radom vašeg portala..

A.Š.

Inmedia.ba

KOMENTARI