instant fap

Recept za dobar brak: Muškarci moraju usrećiti žene

Recept za dobar brak: Muškarci moraju usrećiti žene

Sretan dugovječan brak kombinacija je brojnih faktora, no zadovoljstvo žene svakako je jedna od malih tajni takvih brakova, piše portal TechTimes.

Par_naslovna_1

Novo istraživanjeobjavljeno u časopisu Journal of Marriage and Family pokazalo je da na sreću u braku znatno utječe činjenica koliko je njime zadovoljna žena.

Deborah Carr i kolege s Univerziteta New Jersey analizirali su 400 bračnih parova u kojima je supruga imala barem 60 godina i koji su u prosjeku trajali 39 godina.

Utvrdili su da, bez obzira na to kako se muškarci osjećaju u braku, oni su općenito sretniji kada su brakom zadovoljne njihove supruge.

Dok su žene manje sretne kada im je suprug bolestan, muškarci ne dijele taj osjećaj kada su bolesne žene, također je pokazala studija.To se može objasniti time što se supruge najčešće brinu o svojim bolesnim muževima, dok se u obrnutom slučaju žene često ne oslanjaju na muževe, nego primjerice na kćeri.

“Bračna sreća je promjenjiva kategorija i značajno ovisi o ukupnoj životnoj i trenutnoj sreći”, pojasnila je Carr. “Ipak, sreća muža i ukupna životna sreća veća je kada njegova supruga također osjeća zadovoljstvo brakom, odnosno manja je kada žena nije sretna”, zaključili su stručnjaci.

KOMENTARI