Refik Ibragić uspješan u Ohridu

HomeLokalne temeSanski Most

Refik Ibragić uspješan u Ohridu

Moderna fabrika vode u Sanskom Mostu

Refik Ibragić, član Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Sanski Most ostvario je novi sportski uspjeh. Ovaj put na pobjedničko postolje se popeo u makedonskom gradu Ohridu čime je još jednom na velikom međunarodnom takmičenju uspješno predstavio Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Sanski Most i ove godine su nastupili na sportskim igrama lica sa tjelesnim invaliditetom Makedonije koje je  održano u Ohridu. Učestvovali su Refik Ibragić i Teufik Zukanović, a u ekipi je bila i Safeta Trgić iz Cazina.

Oni su jedini predstavljali Bosnu i Hercegovinu na ovom sportskom događaju ispred Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH. Pored domaćih takmičara iz Makedonije, nastupili su još predstavnici Bugarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Bh. sportisti invalidi  su se i ovaj put  popeli na pobjedničko postolje.

Sadeta Trgić je osvojila prvo mjesto u atletici, dok je Sanjanin Refik Ibragić osvojio prvo mjesto u streljaštvu kategorija SH-2, a u  kategoriji vazdušna puška imao je najbolji rezultat. On je osvojio i drugo mjesto u atletici u bacanju diska, koplja i kugle.

Kako je za RTV „Sana“ rekao Refik Ibragić, pomenuti takmičari jedini su Bosnu i Hercegovinu predstavljali u Makedoniji, i s toga su se maksimalmo potrudili da svoju državu predstave u što boljem svjetlu. Inače, Refik Ibragić je je jedan od najboljih sportista invalida u sankoj općini i više puta je nagrađivan od Sportskog saveza općine Sanski Most. On se u proteklim godinama na mnogim domaćim i međunarodnim turnirima i prvenstvima penjao na pobjednička postolja, tako da njegove vitrine krasi bogata kolekcija pehara, medalja, plaketa i diploma osvojenih u Bosni i Hercegovni i van njenih granica. Ibragić kaže da je izuzetno sretan zbog osvojenih odličja jer  voli sport, jako uživa u tome i trudi se da na takmičenjima bude što bolji. Ipak ističe, da dobri rezultati  nisu došli slučajno jer treba dosta odricanja i napornog rada. Ibragić na kraju ipak ističe, da su rezultati u drugom planu jer se vodi parolom da se treba baviti sportom i da je važno  učestovati na takmičenjima koja sa sobom nose brojna putovanja, nova poznanstva i druženja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0