instant fap

Renault će od 2030. godine u Evropi nuditi samo električne automobile

Renault će od 2030. godine u Evropi nuditi samo električne automobile

I Renault se priključio nekolicini automobilskih kompanija koje će kupcima u Evropi od početka naredne decenije nuditi samo električne automobile.

I dok je nedavno istraživanje u SAD-u pokazalo da dvije trećine ispitanika ne žele imati automobil koji pokreće samo struja, što pravdaju nedostatkom adekvatne infrastrukture i nedovoljnim brojem pređenih kilometara koje osigurava kapacitet baterije, zbog sve strožijih normi o emisiji izduvnih gasova u Evropi i Renault se priključio mnogobrojnim automobilskim kompanijama koje Evropljanima od naredne decenije više neće nuditi automobile koje pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanjem.

Luca de Meo, prvi čovjek Renaulta, saopštio je medijima da će francuska automobilska kompanija od 2030. godine kupcima u Evropi nuditi samo električne automobile, ali je istovremeno spomenuo će kompanije Dacia i Lada koje su pod okriljem Renaulta i nakon 2030. godine u ponudi još uvijek imati automobile koje pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanje.

U nastojanju da održe dato obećanje u Renaultu će do 2025. godine predstaviti najmanje četiri elektropokretana modela (među kojima se posebno ističe oživljavanje legendarne “Petice“) koji će se priključiti postojećem gradskom modelu Zoe i nedavno predstavljenom električnom Meganu. Čekamo kredibilno istraživanje koje će pokazati šta o potpunoj elektrifikaciji misli evropska publika.

KOMENTARI