Renault predstavio ograničeni model Clio Lutecia

HomeAUTO

Renault predstavio ograničeni model Clio Lutecia

Renault predstavio novi logo

Kompanija Renault je predstavila prvu specijalnu verziju pete generacije modela Clio.

Radi se o modelu Clio Lutecia Limited Edition, koji donosi bogatiju standardnu opremu i unikatne karakteristike dizajna.

Promjene eksterijera u odnosu na standardni Clio uključuju novu diamond metalik crnu boju karoserije, tamnije stražnje prozore, ukrasne elemente na rešetki hladnjaka i ventilacijskim otvorima u branicima, nove 17-inčne felge od legura i drugo.

Model Lutecia Limited Edition baziran je na Cliju S Edition kada je riječ o opremi, a to znači da kupci dobijaju klima uređaj, unutrašnje ambijentalno osvjetljenje i 7-inčni digitalni instrument klaster. Renault je unaprijedio specifikacije automobila sa 9,3-inčnim ekranom infotainment sistema i satelitskom navigacijom.

Kupci će također dobiti sistem aktivnog kočenja u hitnim situacijama, sistem držanja vozila u traci, sistem upozorenja na napuštanje trake te sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Također, specijalni Clio dolazi sa prednjim i stražnjim parking senzorima, kao i kamerom za pomoć pri kretanju unazad, koja je povezana s pomenutim infotainment ekranom osjetljivim na dodir.

Clio Lutecia je dostupan sa samo jednim motorom, a to je 1,0-litarski trocilindrični benzinac, koji razvija 90 KS i 160 Nm obrtnog omemta, a snaga se preko 6-stepenog manuelnog mjenjača prenosi na prednje točkove.

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 12,2 sekunde.

Clio Lutecia je dobio ime koje se u rismko doba koristilo za Pariz (Lutetia).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: