instant fap

Rješenje je u prijevremenim izborima

Po uzoru na diktatorske režime koji prevratom dolazeći na vlast prvo zauzmu sredstva javnog informisanja, nova parlamentarna većina sa Lagumdžijom na čelu, odlukom o imenovanju privremenih članova Upravnog odbora, nastoji da vrati izgubljeni uticaj na Federalnoj radio-televiziji, navodi se u saopštenju za javnost SDUBiH u povodu imenovanja privremenih članova UO FTVBiH.

“I pored upozorenja Helsinškog komiteta da se odlukama Parlamenta FBiH krše propisi i zakoni, te javnih upozorenja OHR-a i Ambasade SAD-a, da sredstva javnog informisanja ne smiju biti pod uticajem političkih stranaka, Zlatko Lagumdžija i dalje nastoji zaokružiti svoj režim stavljajući pod kontrolu medije, policiju i sudstvo. U tom procesu se ne biraju sredstva, što je javno demonstrirao Jasenko Selimović, predsjednik Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kada je izjavio da instituciju konkursa kao zakonsku normu treba zaobići, jer ona dugo traje, a njima se žuri. Svojim istupom poslanik Selimović je pogazio zakletvu koju je dao preuzimajući poslanički mandat da će poštovati Ustav i zakone BiH. Ovaj boljševički mentalitet SDP-a kroz istup Jasenka Selimovića zorno pokazuje da su metode vladanja SDP-a pravno nasilje koje proizvodi opštu nesigurnost, te montiranje afera i uspostava totalne političke kontrole nad javnim i sigurnosnim strukturama države i društva”, kaže se u saopštenju SDUBiH.

Rukovodstvo SDU BiH poziva čelnike SDP-a da zaustave dalju kompromitaciju ideje socijaldemokratije, jer, kako navode, “ovo što radi lider SDP-a je kršenje principa dijaloga, jednakosti, pravde, tolerancije, solidarnosti i morala kao osnovnih postulata socijaldemokratije”. Posljedica nepoštivanja ovih principa jeste konstantno ekonomsko i socijalno nazadovanje i politički haos u režiji Zlatka Lagumdžije koje se može prevazići jedino prijevremenim općim izborima u BiH, ističu u SDU.

KOMENTARI