instant fap
NaslovnicaSport

Robert Prosinečki mora na još jednu operaciju

Robert Prosinečki mora na još jednu operaciju

Šta da kažem, nisam se dobro ni naspavao, a i kako bih?! Pa odigrali smo briljantno poluvrijeme, trebali smo voditi tri-četiri razlike, a na kraju smo uzeli samo bod, rekao je za portal 24sata.hr selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

BiH je protiv Grka vodila 2-0, imala je u džepu šest bodova nakon prva dva kola, a onda je Miralem Pjanić dobio crveni karton.

„Ne znam, svi mi kažu da to nije bilo za crveni, a to je bila situacija koja je Grke vratila u utakmicu. Šteta za Pjanketa, kakav je samo gol majstor zabio, bio je to briljantan slobodnjak, odigrao je maestralnu utakmicu do isključenja“, kaže Prosinečki, koji je u dvije domaće utakmice s BiH uzeo četiri boda na startu kvalifikacija.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, a njegovu ekipa u tri dana čekaju dva teška gostovanja. Prvo kod Finske, a onda u Torinu kod lidera grupe Italije.

„Imat ću više vremena da s igračima pripremim te utakmice“, kaže Prosinečki, kojeg čeka nova operacija.

„Već sam prije najavio da ću nakon Armenije i Grčke otići na još jednu operaciju. Trebao bih na operaciju za nekoliko dana, a moram odlučiti gdje će me operirati, u Zagrebu ili Sarajevu. Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići“, rekao je selektor BiH, koji je imao zbog problema s tankim crijevom završio u bolnici u novembru prošle godine. Tada je u razmaku od nekoliko sedmica dvaput završio na operacijskom stolu.

„Sad je sa zdravljem sve u redu, baš se dobro osjećam. Ti problemi su iza mene, ali na ovaj zahvat moram otići“, dodao je Žuti.

BiH se na Bilinom polju borila za bodove s Grcima, a nekoliko sati uoči te utakmice je Diego Armando Maradona na Instagramu objavio igrače protiv kojih mu je bilo najteže igrati tokom karijere. Hristo Stoičkov, Van Basten, Mario Kempes, Hagi, Rummenigge, Laudrup, Platini, sve su to igrači koje je Maradona spomenuo, a među njima je svoje mjesto našao i Robert Prosinečki.

„Nisam znao za to. Hvala mu, to je baš velika čast. Da vas jedan takav velikan, jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa stavi na takvo mjesto, moram biti ponosan, lijepa je to stvar“, komentirao je Maradoninu objavu strateg Zmajeva.

KOMENTARI