instant fap

Rock The Tube i budite najbolji bend u BiH, iza vas će stajati ‘Sarajevodisk’

Rock The Tube i budite najbolji bend u BiH, iza vas će stajati ‘Sarajevodisk’

Najstarija diskografsko-izdavačka kuća u BiH “Sarajevodisk”, u suradnji sa popularnim DEPO PORTALOM, pokreće jedinstveni muzički projekat na ovim prostorima “Rock The Tube”… Za početak je dovoljno da pošaljete za You Tube svoj video/audio uradak

Riječ je o prvom internet reality showu u BiH ali i čitavom regionu; a cilj ovoga projekta jeste afirmacija i promocija novih talenata, kao i bh. muzičke industrije u cijelini.

Ko ima pravo da učestvuje na ovome takmičenju?

Projekat je namjenjen mladima do 30 godina individualno ili u bendovima, a koji treba da se predstave sa originalnom muzičkom numerom u rock stilu (pop/rock, hard rock, punk, metal,indie rock, jazz, etno/techno sound) i takmičarskog je karaktera. Također, kao posebne  kategorije biće i hip-hop, DJ-ing, VJ-ing, Street dance, ali i ostale prateće art i scenske forme muzičke industrije.

Pravo na učešće u ovom takmičenju imaju svi zainteresirani sa područja regije, i na svim jezicima koji se u njoj govore.
Ukoliko gajite strast ka ovim muzičkim i scenskim izražajima, onda iskoristite svoju priliku i budite dio ovog jedinstvenog spektakla, po mjeri novog vremena.

Kako učestvovati u ovome projektu i šta možete očekivati od njega?

Za početak sve što trebate uraditi jeste poslati prijavu i svoj video ili audio snimak putem e-maila [email protected] Na ovom mailu možete dobiti i dodatne informacije o samom takmičenju.

Kako doći do finala i pobjede?

“Rock The Tube” je internet muzički reality u kojem će glasovi (lajkovi) vaših simpatizera i fanova imati presudnu ulogu za vaš konačni uspjeh. Ona djela/snimci koja/i budu imala/i najveći broj pregleda/preslušavanja i najviše „lajkova“ tj. glasova (20-ak pjesama) ulaze u konačno finale i naći će se na CD-u Sarajevodiska, čija će promocija biti ujedno i koncert ovih izvođača.

Pored glasova internet publike, organiziran je i stručni žiri sastavljen od velikih imena muzičke scene u BiH i regionu, i čiji će prevashodni zadatak biti da pomognu mladim stvaraocima da njihova pjesma bude što što bolje interpretirana i muzički aganžirana.

“Sarajevodisk” za ukupnog pobjednika takmičenja organizira snimanje novog albuma u studiju i njegovu medijsku promociju. Također, dodjelit će, zajedno sa spozorima, i druge nagrade u vidu snimanja pjesma i video spotova u produkciji Sarajevodiska ali i njihove promocije putem svojih partnerskih medija.

Vaše prijave su otvorene od danas do 1. maja, zato ne gubite vrijeme i pokažite šta znate. Rock the Tube!

Šaljite vaše video/audio snimke na [email protected]!

KOMENTARI