instant fap
NaslovnicaAUTO

Rowan Atkinson prodaje svoju Lanciju Deltu HF Integrale Evo II

Rowan Atkinson prodaje svoju Lanciju Deltu HF Integrale Evo II

Britanski glumac i komičar Rowan Atkinson, poznat po ulozi Mr. Beana, odlučio je prodati sjajan automobil iz svoje kolecije.

Atkinson je zaljubljenik u četverotočkaše i ima odličan ukus, a sada je donio odluku da se rastane s jednim svojim ljubimcem. Riječ je o modelu Lancia Delta HF Integrale Evo II iz 1993. godine, koji je u njegovom posjedu nešto manje od dvije godine. Automobil je kupio u maju 2021. godine s pređenih 87.000 kilometara, a do danas je prešao samo 3.000 kilometara.

Glumac je prilikom kupovine izabrao ovaj primjerak zbog svoje rijetke fabričke Lord plave boje. Automobil je prvobitno prodan u Japanu te je uvezen u Veliku Britaniju 2011. godine. Zanimljivo, upravljač je uprkos tržištu na kojem je Lancia prodana ipak na lijevoj strani, baš kao što je slučaj sa svakim proizvedenim primjerkom modela.

Među posljednjim Evo modelima, koji su korišteni kao homologacijski specijali za Lancijin reli tim, Evo II je dobio novi Garrett turbopunjač i niz naprednih kompjuterskih kontrola kako bi motor bolje radio. Poboljšanja su omogućila 2,0-litarskom 16v četverocilindričnom motoru s turbopunjačem da razvija 212 KS.

Model iz 1993. godine je dobio i 16-inčne lagane felge, krovne nosače u boji karoserije, aluminijski poklopac rezervoara goriva, kožom presvučeni MOMO upravljač i Recaro sjedišta.

Kuća Silverstone Auctions navodi da će prodaja biti obavljena 25. februara u Warwickshireu, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 65.00 i 75.000 funti.

KOMENTARI