instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Statua Twitterove plave ptice prodana za 100.000 dolara

Statua Twitterove plave ptice prodana za 100.000 dolara

Na aukciji održanoj u sjedištu Twittera u San Franciscu prodana je statua ptice koja je zaštitni znak ove kompanije, a cijena je vrtoglava.

Vlasnik Twittera Elon Musk je povukao brojne poteze u svrhu smanjenja troškova, a najradikalniji je svakako otpuštanje oko polovine uposlenika kojih je ranije bilo 7.500. On je ukinuo i mnoge privilegije poput besplatnih obroka, a održana je i aukcija na kojoj su prodani neki predmeti u vlasništvu kompanije.

Najskuplja je bila plava statua ptice, koja je ujedno i logotip kompanije, odnosno društvene mreže. Kupac je izdvojio čak 100.000 dolara.

Dekoracija s cvijećem, koja je izrađena u obliku znaka “@” prodana je za 15.000 dolara, dok je ogromni konferencijski sto dostikao cijenu od gotovo 10.500 dolara. Iz nekadašnjeg kafea je prodan La Marzocco Strada 3 aparat za espresso po cijeni od 13.500 dolara. Prodan je čak i uređaj za konferencijske pozive, za koji je kompanija dobila 300 dolara.

Musk je u oktobru prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara, a u novembru je potvrdio “ogroman pad prihoda” nakon odlaska nekoliko oglašivača. Tada je upozorio da bi kompanija mogla bankrotirati.

Twitter navodno nije platio kiriju za urede širom svijeta, uključujući i sjedište u San Franciscu gdje vlasnik prostora tuži kompaniju.

KOMENTARI