instant fap
NaslovnicaSport

Rukometaši BiH u Mostaru: Generalna proba za Švedsku protiv Crne Gore

Rukometaši BiH u Mostaru: Generalna proba za Švedsku protiv Crne Gore

Rukometna reprezentacija BiH počela je da se okuplja u mostarskom hotelu „Bristol“, gdje će boraviti do 10. juna i polaska za Švedsku na prvi ogled baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj.

Selektor Dragan Marković i njegov asistent Zuhdija Korkarić većinu igrača na koje računaju na raspolaganju će imati najvjerovatnije sutra poslijepodne. Generalnu probu za duele baraža sa Švedskom bh. tim će imati 6. i 7. juna protiv Crne Gore, a obje utakmice će se igrati u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema onome što je Korkarić rekao danas će doći veći dio reprezentativaca u Mostar, dok će se njih sedam zbog klupskih obaveza priključiti nešto kasnije. Tako će sutra u pripremnu bazu BiH doći Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Kosta Savić, Mario Blažević i Muhamed Zulfić, dok će Marko Panić i Dejan Malinović koji sutra uvečer sa svojim klubovima igraju utakmice posljednjeg kola francuskog prvenstva doći posljednji.

prce i vranjes3

„Najvažnije je da niko nije povrijeđen i da svi koji kasne na pripreme za to imaju opravdan razlog. Dakle, radi se o klupskim obavezama, a ne o nečemu drugom“, kaže Korkarić za AA i nastavlja:

„Imaćemo jedan lakši trening večeras, a od četvrtka krećemo sa dva treninga dnevno. Dogovorili smo i dvije kontrolne utakmice sa Crnom Gorom. S njima ćemo se sastati 6. i 7. juna u Mostaru, a potom nastaviti sa redovnim treninzima do 10. juna kada putujemo za Švedsku. Raduju nas dvoboji sa našim prijateljima Crnogorcima. Prošli put su nam bili sretni pred baraž sa Islandom, nadamo se da će tako biti i ovoga puta i da ćemo se radovati novom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.“

Među prvima je na okupljanje u hotel “Bristol” stigao Nikola Prce, kapiten reprezentacije, a društvo mu je pravio pivot bh. tima Vladimir Vranješ.

nikola prce555

“Raduje me što ćemo ponovo pripreme obaviti u Mostaru. Nadam se samo da tokom ovih desetak dana neće biti prevelike vrućine, kako bi imali idealne uslove za pripreme. Još je rano bilo šta govoriti o utakmicama sa Švedskom, osim da ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za taj dvomeč”, kazao je Prce.

Bh. rukometašima su odlične uslove za pripreme osigurali ljudi iz Sportskog saveza grada Mostara, a treniraće u dvorani „Zalik“.

Prva utakmica baraža sa Švedskom na programu je 12. juna u Vaxjou sa početkom u 13.30 sati po našem vremenu (14.30 po švedskom). Revanš će se igrati tri dana kasnije u sarajevskoj „Skenderiji“ u 20.15 sati.

KOMENTARI