instant fap
NaslovnicaBiH

Sadiku Bahtiću sestra sredila Poštu

Sadiku Bahtiću sestra sredila Poštu

Prije nekoliko dana Bahtić je političkim protivnicima iz SDA najavio i mogućnost preuzimanja Zavoda za javno zdravstvo, kazao nam je Husein Rošić iz SDA

U Unsko-sanskom kantonu, u kojem su prvo smijenjeni ministri SDA, nakon inauguracije nove koalicione većine, iščekuju se sljedeći potezi, odnosno smjene direktora javnih preduzeća u korist kadrova iz nove koalicije.

Podsjećamo, nova većina u Skupštini Kantona sastavljena je od SDP-a, SRzB-a, a-SDA i SBB-a, od kojih su ove dvije posljednje iskoristile mogućnost da uzmu tri ministarska mjesta u Vladi.

– Mi smo pristali na samo jedno ministarsko mjesto, jer smo dobili obećanja da će nam pripasti direktorske pozicije nekih značajnih preduzeća, izjavio je predsjednik Kluba SBB-a Nermin Bećirbegović na Kantonalnoj televiziji. I, zaista, ti dani ostvarenja obećanja o foteljama dolaze.

Bivši predsjednik kantonalne SBiH Sadik Bahtić mogao bi se kao kadar SBB-a vratiti na čelo uprave BH Pošte. Pogotovo nakon što je njegova sestra Mina Bahtić status nezavisnog kandidata u Skupštini zamijenila poslanstvom SBB-a i na taj način donijela prevagu u formiranju većine.

Prije nekoliko dana Bahtić je političkim protivnicima iz SDA najavio i mogućnost preuzimanja Zavoda za javno zdravstvo, kazao nam je Husein Rošić iz SDA. Osim direktora Pošte i Zavoda za javno zdravstvo, na udaru su i direktorska mjesta u Zavodu PIO, Zavodu za zaštitu kulturnog naslijeđa, Unsko-sanskim šumama, novinama i još nekoliko njih gdje su dužnosti obnašali funkcioneri SDA.

Da je borba za fotelje već počela, jasno je i nakon sjednice Skupštine USK-a proteklog vikenda, kada nije usvojen izvještaj o radu Muzeja USK-a, iako su svi poslanici imali samo riječi pohvale za rad direktora prof. Nijaza Maslaka. To je takva taktika, kazali su nam skupštinski poslanici, prvo se obore izvještaji o radu kadrova SDA, a onda se ide u njihove smjene.