instant fap

Manifestacija u Čaplju

Tradicionalna kulturno zabavno sportska manifestacija „Druženje Čapljanaca“, održana je u danima proteklog vikenda u ovom mjestu.

Ovo je već treća godina kako se održava ovaj događaj čiji su organizatori mjesna zajednica i Sportsko udruženje „Čaplje“. Manifestacija je održana na sportskim objektima koji su smješteni u neposrednoj blizini mjesne džamije. Ovaj sportski kompleks je mjesto održavanja sportskog i društvenog života stanovnika ovog mjesta. Kao i prethodnih godina, održan je malonogometni turnir u konkurenciji mlađih kategorija, dok je u seniorskoj konkurenciji sudjelovalo osam malonogometnih ekipa.

Manifestacija se organizira i povodom okončanja školske i mektebske godine, te su i ovom prilikom najuspješnijim učenicima i polaznicima dodijeljene diplome i zahvalnice.  Također, diplome su uručene i polaznicima kursa turskog jezika koji je organiziran u proteklom periodu. Prisutnima su se predstavili i članovi karate sekcije koja postoji i djeluje u ovom mjestu.  U proteklom periodu urađeno je niz aktivnosti na planu izgradnje sportske infrastrukture u Čaplju. Nedavno je na malonogometnom igralištu postavljena vještačka trava, te je tako ovo igralište trenutno jedino u Sanskom Mostu s takvom vrstom podloge.

Vjerski dio manifestacije uveličao je banjalučki muftija, Edhem efendija Džamdžić, koji je ovom prilikom održao prigodno predavanje pohvalivši napor džematlija u Čaplju na planu realizacije njihovih projekata. Čitav događaj protekao je i ovog puta u ugodnom druženju brojnih Čapljanaca koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju.