Saigrači pričali detalje o Kolašincu: Lojalan prijatelj sa stilom, nevjerovatan karakter 

HomeSport

Saigrači pričali detalje o Kolašincu: Lojalan prijatelj sa stilom, nevjerovatan karakter 

Engleski mediji pišu da će se Premiership nastaviti u junu, utakmice će se igrati samo na stadionima koje odobri medicinska služba

Seadu Kolašincu (29) ovo ljeto ističe ugovor, ali u Marseilleu ga žele zadržati po svaku cijenu. Pritisak da Kolašinac ostane na Velodromu prave i navijači, ali i portali koji prate klub.

Dok L'Equipe piše kako se vode pregovori sa Kolašincem oko njegovog produženja ugovora na još dvije godine, lokalni portali donose svjedočenja saigrača o našem reprezentativcu.

“Iako na početku sezone nije igrao, Sead je danas glavni dio tima. Iznad svega izdvajam njegov sjajan karakter. Nakon promašenog zicera protiv Tottenhama nije očajavao, nego se presabrao i nastavio iako bi mnogi posrnuli. Volimo razgovarati na njemačkom, lijepo je sa njim provoditi vrijeme” govori njegov saigrač Jonathan Clauss.

Francuzi prenose i bivše riječi njegovog bivšeg saigrača iz Schalkea Benjamina Stamboulija.

“Dok smo igrali u Schalkeu zvao me na večeru, želio je da zajedno jedemo, da budemo bliski koliko je moguće. Sead je čovjek sa stilom, lojalan prijatelj na kojeg možete računati”.

Kolašinac je trenutno povrijeđen i svi se nadaju kako se ne radi o ozbiljnoj povredi. Posljednju povredu imao je u oktobru kada je zbog udarca pauzirao 22 dana.

Svi se nadamo kako ovaj put neće izostati sa okupljanja reprezentacije zakazanog naredne sedmice.

“Ljekarska služba reprezentacije BiH u stalnom je kontaktu sa Seadom Kolašincem. U toku dana ćemo imati više informacija o njegovoj povredi.” poručio je Faruk Hadžibegić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0