instant fap

Sakupljač otpada upisao fakultet u 72. godini

Sakupljač otpada upisao fakultet u 72. godini

Sevki Kilic je sakupljač otpada iz zapadnog turskog grada Edirnea, koji zbog teške materijalne situacije nije imao priliku školovati se u mladosti. Tako je danas sa 72 godine upisao fakultet.

Kilic je oduvijek imao želju da se školuje i bude koristan društvenoj zajednici, nažalost siromaštvo, njegovo teško materijalno stanje mu to nisu dozvoljavali. On je danas već 72-godišnji starac, koji živi od sakupljanja otpada, no i pored toga pokazao je koliko je ustrajan u svojoj ljubavi prema obrazovanju. Iako je ušao u osmu deceniju života, Kilic je danas postao student historije na na Fakultetu književnosti Univerziteta Trakya u Edirenu.

Kiliceve dokumente za upis na fakultet primio je rektor Univerziteta Trakya prof. dr. Erhan Tabakoglu. Tom prilikom rektor je istakao kako za obrazovanje nisu bitne godine, te je Kilicu poželio mnogo uspjeha na fakultetu.

Sevki Kilic (1)

Ni Kilic nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je postao student historije, zbog čega se zahvalio rektoru Tabakogluu. Kilic za sebe kaže kako se osjeća beskorisnim ako u danu ne pročita bar 50 stranica knjige.

Činjenica da je Kilic oduvijek bio ustrajan da se školuje, kao i da su na to uticali vanjski faktori, pokazuje i to da je sa 40 godina stekao diplomu srednje škole. Ono što je, također, interesantno je da je Kilic u tri navrata položio i prijemne ispite na univerzitetima u Istanbulu, Karabuku i Kirklareliju. No, obzirom da bi u tom slučaju morao napustiti rodni grad, nije nastavio studirati.

Kilic je tako u 72. godini konačno upisao fakultet u rodnom gradu, zbog čega je veoma sretan i koji će, kako je kazao, sa uspjehom završiti.

KOMENTARI