Salihimidžić je Ancelottiju zabranio njegov “slatki grijeh”, žena mu bila oduševljena

HomeSport

Salihimidžić je Ancelottiju zabranio njegov “slatki grijeh”, žena mu bila oduševljena

Salihamidžić rukom na bosanskom dopisao nekoliko riječi na zvaničnu čestitku za FK Sarajevo od Bayern Minhena

Mnogi su složni u tvrdnji da je Carlo Ancelotti najbolji trener svijeta. Trenutno predvodi ekipu Real Madrida, a jedno vrijeme je sjedio i na klupi Bayerna gdje je za sportskog direktora imao Hasana Salihamidžića.

Na startu druge sezone na klupi Bayerna Ancelotti se morao suočiti sa velikom životnom promjenom i to nakon razgovora sa Salihamidžićem.

Kao što je poznato čuveni italijanski trener je strastveni pušač te je vrlo često znao zapaliti prije i poslije utakmice. Na klupi to nije radio zato što nije dozvoljeno prema pravilima.

Međutim, kada je imenovan za novog sportskog direktora Salihamidžić je počeo odmah uvoditi svoja pravila, a jedno se odnosilo i na zabranu pušenja u sportskom kompleksu.

“Tražio sam od Ancelottija da više ne puši u klupskim prostorijama, on je to naravno prihvatio. Sve je shvatio profesionlno”, kazao je Salihamidžić za događaj koji se desio u augustu 2017. godine.

Ancelottiju nije teška pala zabrana pušenja, na sve je imao originalan komentar spomenuvši i svoju suprugu.

“To je dobro za moje zdravlje, moja žena je oduševljenja”, glasio je odgovor sjajnog trenera na zabranu koju mu je uveo Salihamidžić.

Na drugoj strani, Salihamidžić je i dalje sportski direktor Bayerna, prije nekoliko mjeseci je produžio i ugovor što dovoljno govori kakvo povjerenje ima u Bavarskoj.

Inače, Italijan je počeo pušiti sa 25. godina kada se povrijedio. Cigareta mu je bila redovan partner na klupi do 2007. godine kada je uvedena zabrana pušenja. Od tada je počeo da koristi žvakaću gumu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0