instant fap
NaslovnicaUncategorized

Samsung: do jula ćemo prodati 10 mil. GS3

Samsung: do jula ćemo prodati 10 mil. GS3

Samsung Electronics Co, vodeći proizvođač mobilnih telefona na svijetu, očekuje da prodaja najnovijeg Galaxy telefona premaši 10 miliona jedinica u julu, iako je potražnja veća od ponude zbog nedostataka pojedinih djelova.

Šin Jong-kjun, predsednik odsjeka za mobilne komunikacije, kaže da će Galaxy S III biti prodat u 10 miliona primjeraka tokom prva dva mjeseca od izlaska na tržište.

„Potražnja je ogromna i trudimo se da joj pravovremeno odgovorimo”, kazao je Šin, dodavši da kompanija očekuje da razriješi problem sa nabavkom djelova tokom sljedeće nedjelje.

„Uprkos teškoj ekonomskojs situaciji u Evropi i problema sa nabakom djelova, zarada u drugom tromesečju će biti mnogo bolja nego u prvom”, kazao je Šin.

Prodaja Galaxy S III telefona počela je u Evropi 29. maja, a u SAD prošle nedjelje. Procjena prodaje zasniva se na velikoj potražnji od mobilnih operatera.

Južnokorejska kompanija je rekla da će do kraja jula S III biti prodavan u 147 zemalja uz podršku preko 300 operatera, taman prije nego što na tržište stigne nova verzija iPhonea – u trećem tromesečju godine.
Samsung je u 2011 preuzeo vodstvo od Nokie u proizvodnji mobilnih telefona, a sa Appleom se nadmeće za prvu poziciju proizvođača smartfona.

Kompanija se nada de će ove godine udvostručiti prodaju pametnih telefona u odnosu na prethodnu i dostići cifru od 200 jedinica.