instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Sana u zimskom ugođaju FOTO

Sana u zimskom ugođaju FOTO

U toku protekle noći na području Općine Sanski Most počeo je padati snijeg, tako da se grad probudio u snježno bijelom ruhu i zimskom ugođaju.

Visina sniježnog pokrivača iznosi nekoliko centimetara i trenutno nema većih poteškoća u normalnom odvijanju života na području općine. Svi putevi na području općine Sanski Most su prohodni iako se saobraćaj donekle odvija otežano zbog neočišćenog i ugaženog snijega na kolovoznim površinama. Vozačima se preporučuje obavezna upotreba zimske opreme, a onima koji kreću na put savjetuje se da ponesu zimske lance obzirom na stanje puteva na planinskim prevojima.

Vlasnici stambenih objekata, privatnih radnji, lokala i kuća podsjećaju se na zakon o komunalnom redu i obavezu da od snijega očiste prostore ispred svojih objekata. Iz civilne zaštite općine Sanski Most poručuju da situacija nije alarmantna te da u ovom trenutku nema potrebe za njihovim angažiranjem. Prema informacijama iz policije, vozači u ovim uslovima voze izuzetno oprezno, tako da se trenutno ne bilježe saobraćajne nezgode s ozbiljnijim posljedicama. Snabdjevanje grada vodom i električnom energijom se odvija uredno i bez zastoja.

Iz BIHAMK-a su apelovali na sve vozače da se na put ne kreće bez prijeke potrebe. Meteorolozi u Bosni i Hercegovini za naredne dane ne predviđaju promjene vremena, pa nas i dalje očekuju snijeg i niže temperature koje bi tokom vikenda, prema prognozama, mogle iznositi i dvadeset stepeni ispod nule.

KOMENTARI