instant fap

Sanjani na najvećem arapskom sajmu privrede

Sanjani na najvećem arapskom sajmu privrede

Na jednom od najznačajnijih privrednih događaja u arapskom svijetu, koji će se održati u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, svoje proizvode i usluge predstaviće i osam privrednika s područja Općine Sanski Most.

Sanski privrednici će sudjelovati u delegaciji koju će činiti 25 firmi i preduzeća iz Bosne i Hercegovine, a na pomenutom sajmu, koji će trajati od 19. novembra do 25. decembra, predstaviće uglavnom naše poljoprivredne proizvode, zdravu hranu, te asortiman narodnih rukotvorina i kućnog obrta s našeg prostora.

Zanimljivo je da se na čelu privredne delegacije BiH nalazi Suad Dudić iz Sanskog Mosta, koji je u proteklih nekoliko mjeseci odradio sve potrebne administrativne poslove vezane za učešće naših privrednika na pomenutom sajmu. „Nakon brojnih peripetija i birokratskih prepreka, uspjeli smo posao privesti kraju. Karte za let su obezbjeđene, a proizvodi su već poslati kako bi prošli neophodnu carinsku i drugu proceduru.“, istakao je Dudić za Radio „Sanu“.

Prema njegovim riječima radi se o najznačajnijem privrednom sajmu koji se održava u arapskom svijetu, a organizator ovog događaja je Fondacija „Šeik Zaid“, koja nosi ime po osnivaču Ujedinjenih Arapskih Emirata. U četrdeset dana trajanja sajma, proizvode i usluge predstaviće firme i preduzeća iz čitavog arapskog svijeta, a Bosna i Hercegovina je jedina evropska zemlja koja sudjeluje na ovom prestižnom događaju.

Dudić je istakao kako će ova prilika biti iskorištena kako bi se predstavili privredni potencijali i ekonomija Općine Sanski Most. „Sa sobom nosimo promotivne materijale koje su nam ustupile lokalne vlasti, kao i informatičku prezentaciju privrednih potencijala Sanskog Mosta. Od ovog događaja očekujemo uspostavljanje poslovnih veza s arapskim svijetom.

Nadamo se da će od toga imati koristi cjelokupna privreda našeg grada.“, istakao je Dudić. Jedan od učesnika iz Sanskog Mosta biće Emira Talić, koja će Arapima predstaviti papuče „Sanjanke“ i druge obućarske proizvode koje proizvodi obućarska radnja „Eli“, u vlasništvu Elvisa Talića. „Očekujemo mnogo i nadam se da ćemo na dostojan način predstaviti naš grad.“, rekla je Talićeva.

Putovanje i boravak u Abu Dabiju sanskih i ostalih bh privrednika podržala je i Vanjsko trgovinska komora BiH

KOMENTARI