Sanjani uspješno igrali za selekciju NS USKa na turniru u Tuzli

Sanjani uspješno igrali za selekciju NS USKa na turniru u Tuzli

NS USKa drugo mjesto na turniru kantonalnih selekcija NS F BiH
Sanjani uspješno igrali za selekciju NS USKa na turniru u Tuzli

U Tuzli je održan trodnevni turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji tradicionalno organizira Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Na reviji omladinskog nogometa, koja je ove godine okupila oko 200 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, učestvuje svih 10 kantonalnih/ županijskih saveza koji su podjeljeni u dvije grupe.
Ovakav turnir je jedinstvena prilika selektorima omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine da izvrše uvid u najkvalitetnije igrače iz svih sredina u Federaciji BiH a koji za cilj ima jačanje naših omladinskih reprezentacija i stvaranje igrača za našu najbolju selekciju.
Prethodnih godina na turniru kantonalnih/županijskih pionirskih reprezentacija nastupali su igrači koji su danas A reprezentatovci Bosne i Hercegovine kao što su Luka Menalo i Darko Todorović, te igrači koji grade karijere u inostranim i domaćim klubovima poput Hamze Čatakovića, Petra Zovke, Demira Jakupovića, Amira Hadžiahmetovića, Benjamina Šehića, Selmira Pidre i mnogih drugih.

Selekcije su bile podjeljene u dvije grupe. Selekcija NS USKa je igrala u grupi B zajeno sa NS SBK, NS HNŽ, NS KSa i NS PŽO, te osvojila prvo mjesto i plasirala se u finale turnira.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, čiji su reprezentativci u finalnoj utakmici rezultatom 2:1 savladali reprezentaciju Unsko-sanskog kantona.

U finalnoj utakmici NS Unsko-sanskog kantona poveo je već u drugoj minuti preko Ramić Tarika, da bi u nastavku utakmice pionirski reprezentativci TK preokrenuli rezultat golovima Mehić Samira i Avdić Nedima.
Za najboljeg igrača iz NS USKa je proglašen Ismet Talić .
Najbolji golman turnira je Nadarević Ismir iz NS USKa.

Za NS USKa osim Ismeta Talića uspješno su igrali Tarik Ramic, Amar Smajlović, Kamenčić Eldar, Irhad Krkić, Ajnur Huzejrovic i Ensar Hamzić, koji su oduševili sve prisutne svojom igrom i ponašanjem.

Selekciju NS USKa je uspješno vodio Ferid Feđa Kuželj.

KOMENTARI