instant fap

SANJANI UZ AMKU Humanitarni turnir za liječenje

SANJANI UZ AMKU Humanitarni turnir za liječenje

Danas objavljujemo apel za pomoć našem sugrađaninu koji je teško obolio. Za spas njegovog života neophodno je obaviti hitni operativni zahvat u inozemstvu. Amir Bajrić Amko je 43-godišnjak iz Čaplja kojem je nedavno dijagnosticirana teška bolest i radi se o tumoru na glavi gušterače.

Bajrić je prije izvjesnog vremena imao operaciju žuči u Općoj bolnici Sanski Most, a nakon operacije i zdravstvenih komplikacija prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje mu liječnici nisu mogli ustanoviti stvarnu dijagnozu, pa je upućen u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevo.

Tamo je ustanovljeno kako se radi o početku karcinoma na glavi gušterače. Operacija ovakvog tumora je veoma složena i spada u sami vrh najkomplikovanijih operativnih zahvata. Obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika.

Ono što prestavlja problem na tom putu je cijena operacije koja bi, prema prelimiranoj ponudi, trebala iznositi 35 hiljada eura. Amirova porodica jednostavno nema toliko novaca i zbog toga je potrebna pomoć dobrih ljudi za spas njegovog života.

Također, zbog širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bitan faktor i neophodna sredstva je potrebno što prije sakupiti. Svi koji su spremni da pomognu mogu to učiniti uplatom novca na žiro račune koje objavljujemo.

Mještani sela Čaplje organiraju turnir u malom nogometu. Naime, radi se u humanitarnom turniru u svrhu liječenja našeg Amke kojem hitno trebaju financijska sredstva za liječenje.

Pozivamo sve zaljubljenike u nogomet da se odazovu a i naše Sanjane da prisustvuju ovom događaju.
SVI ZA AMKU!

KOMENTARI