BRAVO Senada u reprezentaciji BiH

HomeSport

BRAVO Senada u reprezentaciji BiH

Senada Cerić dobila novi poziv ženske U19 reprezentacije BiH

Mlada golmanica Ženskog nogometnog kluba „Sana 2014“, Senada Cerić, ponovo je pozvana na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radi se o još jednom uspjehu ove perspektivne igračice jer je ona po godinama još kadetkinja, a poziv je dobila za okupljanje selekcije U-19. Senada Cerić, izuzetno talenentovana vratarka ŽNK ‘SANA 2014” iz Sanskog Mosta, pozvana je na okupljanje U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor Dragan Jevtić je na ovo okupljanje pozvao 22 igračice iz bh. klubova, a juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine će u Trening centru u Zenici od 6. do 10. jula odraditi mini pripreme. Bitno je istaći, da je mlada Cerićka po godinama još kadetkinja, a pozvana je u selekciju U-19, tako da se radi o o još jednom uspjehu sanske golmanice

. Pomenimo, Senada je ranije pozivana u kadetsku Reprezentaciju BiH i kontinuitet dobrih igara i odbrana je nagrađen pozivom u juniorsku Reprezentaciju BiH.Tako je ova mlada i perspektivna igračica još jednom nagrađena za svoj rad i trud, a želja i san da nosi državni dres ponovo se ostvario.

Ona se pokazala u najboljem izdanju,ostavila je dobar utisak tako da novi poziv da obuče voljeni dres i nije neko iznenađenje. Senada ima 15 godinam i trenira 4 godine, a treba istaći da su mišljenja stručnjaka kako se radi o izuzetno talentiranoj golmanici i koja već posjeduje kvalitet, te bi trebala imati svijetlu nogometnu budućnost.

Trener u ŽNK „Sana“, Besim Burnić, pun je hvale za mladu Cerićku. Kako kaže, Senada je pravi pokazatelj da se sve može uskladiti ako imaš jasne ciljeve i ako koračaš njima. Burnić ističe , osim što je redovna na treninzima, Senada je odličan učenik, a uz to učestvuje i na brojnim školskim takmičenjima. Inače, ŽNK „Sana“ je do sada iznjedrio veliki broj igračica koje su bile na pripremama i nastupale su u bh. reprezentativnim selekcijama, a to je ujedno i još jedna potvrda za dobar rad u omladinskom pogonu kluba.

U ŽNK „Sana“ kažu da su ponosni na svoje igračice. Senadi su zaželjeli sreću u Zenici, sa željom da nastavi sa odličnim odbranama i zadrži broj jedan, ali da i u budućnosti nastupa za reprezentaciju BiH i ujedno da svoj klub i grad predstavi u najboljem izdanju .

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0