instant fap

SANJANI Velikog srca pomažu svojim sugrađanima

SANJANI Velikog srca pomažu svojim sugrađanima

Amir Bajrić Amko je 43-godišnjak iz Čaplja kojem je nedavno dijagnosticirana teška bolest i radi se o tumoru na glavi gušterače. Bajrić je prije izvjesnog vremena imao operaciju žuči u Općoj bolnici Sanski Most, a nakon operacije i zdravstvenih komplikacija prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje mu liječnici nisu mogli ustanoviti stvarnu dijagnozu, pa je upućen u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevo.

Tamo je ustanovljeno kako se radi o početku karcinoma na glavi gušterače. Operacija ovakvog tumora je veoma složena i spada u sami vrh najkomplikovanijih operativnih zahvata. Obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika. Ono što prestavlja problem na tom putu je cijena operacije koja bi, prema prelimiranoj ponudi, trebala iznositi 35 hiljada eura. 

Našu pomoć treba još jedan Sanjanin i radi se o 24-godišnjem Smailu Hodžiću. On se već punih šest godina bori s opakom bolešću, a tračak nade se pojavio nedavno kada se ukazala mogućnost da se neophodna operacija za spas ovog mladića obavi u Turskoj.

Kako bi se obavila operacija, navode iz njegove porodice, neophodna su veća novčana sredstva, a tačan iznos još uvijek se ne zna. Nadaju se kako bi ova operacija mogla biti i poslednja na putu do ozdravljenja, obzirom da je do sada imao pet neuspjelih operacija u našoj zemlji.

Let za Tursku planiran je u ponedjeljak, 6. jula. Zdravstveno stanje ovog mladića se iskomplikovalo poslije operacije koju je imao prije dvije godine u Tuzli, gdje mu je skraćivano tanko crijevo za 36 centimetara. Svi koji žele da pomognu Smailu Hodžiću mogu to učniti uplatom sredstava na žiro račun koji objavljujemo.

KOMENTARI