instant fap

Sanske dame nisu ostvarile plasmane u Premijer ligu, ali su naš ponos!

Sanske dame nisu ostvarile plasmane u Premijer ligu, ali su naš ponos!

Sanske dame u kopačkama nisu pobijedile u finalnoj utakmici doigravanja i ostvarile plasman u Premijer ligu BiH, ali su ponos grada na devet rijeka.

Pobijedila je sretnija i spretnija ekipa Fortune, minimalnim rezultatom 1 :0, ali su Sanjanke pokazale da umiju i znaju igrati fudbal.

Finalna utakmica za ulazak u PL BiH između favorizovane ŽFK Fortuna Živinice i oslabljene ŽF/NK Sana 2014 Sanski Most igrala se na stadionu Otoka u Sarajevu bez prisustva publike. 

Nakon prvih 45. minuta, iako oslabljena, Sana je bila bolji protivnik na terenu, ali nogometašice iz Živinica odlaze na odmor s minimalnom prednosti od 1:0.

U nastavku utakmice na Otoci prava uspavanka bez ikakvih prilika za promjenu rezultata. Kao da su se Sanjanke uplašile i pomirile sa porazom te u nastavku utakmice igrale nešto opreznije.

Crveni karton pred kraj utakmice dobila je jedna od najboljih igračica Sane, Ajna Golić, zbog navodnog koškanja na terenu.

Sanskim damama u kopačkama čestitke na istorijskom plasmanu u finale te dostojnom predstavljanju grada i kluba. One su sanske heroine i pobjednice.

Čestitamo ekipi ZFK Fortuna Živinice koja će od naredne sezone u PZL Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI