instant fap

Sanske košarkašice spremno dočekuju novu sezonu

Sanske košarkašice spremno dočekuju novu sezonu

Narednog vikenda počinje prvenstvo Kantonalne lige USK za košarkašice. Pored Ženskog košarkaškog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta još će se takmičiti klubovi „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe, „Mladost“ Bosanski Petrovac i „ Bosna XXL“ iz Bihaća.

Liga se igra po turnir sistemu i odigrat će se četiri kola, a domaćin prvih utakmica na početku sezone je Bihać. Domaćin drugog kola je Bosanski Petrovac, zatim slijedi Bosanska Krupa i na kraju Sanski Most. U prvom kolu se sastaju: „Bosna XXL“ – „Mladost“, „Bratstvo“ – „Sana“ i „Bosna XXL“ – „Bratstvo“.

Kad je riječ o sanskom ženskom košarkaškom klubu, prvu ekipu većinom čine mlade košarkašice, juniorke i kadetkinje. Njih oko 18 već duže vrijeme se pripremaju za prvenstvene nastupe, trenirajući tri puta sedmično u Gradskoj dvorani, a odigrale su i nekoliko prijateljskih utakmica. Prema riječima trenera Emira Lasića, ambicije Sanjanki u predstojećoj sezoni su velike. „

Uz postojeći igrački kadar želimo dovesti i nekoliko pojačanja, a već smo kontaktirali ŽKK „Igokea“ koji bi nam na posudbu ustupio nekoliko igračica. Idemo na prvo mjesto obzirom da je cilj nove Uprave kluba plasman u A1 ligu koja starta početkom jeseni što je dogovoreno na nedavno održanoj skupštini kluba“, kaže trener Lasić.

Ženski košarkašli klub „Sana“ postojao i prije rata i postigao je veoma zapažene rezultate u Krajiškoj, kasnije i u Republičkoj ligi, a bio je osvajač KUP-a BiH.

Ponovno formiranje kluba je bilo prije tri godine, a te 2013. godine sanske košarkašice su osvojile šampionsku titulu u prvenstvu Kantonalne lige Unsko – sanskog kantona.

KOMENTARI