instant fap

Sanski košarkaši osvojili KUP USK

OKK „Sana“  iz Sanskog Mosta pobjednik je završnice KUP-a Unsko – sanskog kantona za košarkaše. Sanjani su u Gradskoj dvorani pred svojom brojnom publikom u polufinalnoj utakmici rezltatom 78:71 savladali KK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše, dok su u finalu sa 14 poena razlike porazili KK „Limometal“ iz Cazina, a krajnji rezultat je glasio 73:59.


Iako su Cazinjani u Sanski Most doputovali kao apsolutni favoriti, obzirom da se takmiče u A1 ligi, sanski košarkaši su borbenom i efikasnom igrom iznenadili svoje protivnike. To je priznao i trener „Limometala“, Saud Terzić, koji je čestitao košarkašima „Sane“ na zasluženoj pobjedi.
„ Mi smo u Sanskom Mostu prije deset dana odigrali prvenstvenu utakmicu koju smo puno lakše dobili nego što smo mislili. Domaćin se u međuvremenu pojačao, a mi smo ih podcijenili i došli bez nekoliko ključnih igrača. Zasluženo smo izgubili i igračima „Sane“ od srca čestitam i želim im da se što brže uključe u A 2 ligu, jer je Sanski Most zaslužio da ima dobar košarkaški klub“, rekao je Terzić.
Kapiten OKK „Sane“, Amir Pašalić, nije krio zadovoljstvo i sreću, što je nakon dugo vremena jedan trofej došao u Sanski Most.
„Napokon je u našem gradu odigran i dugoočekivani KUP, i drago mi je što je sve uspješno završilo. Prije desetak dana u prvenstvenoj utakmici Cazin nas je dobio sa 17 poena razlike. Mi smo s toga doveli nekoliko igrača sa strane, pojačali ekipu, i došli do željenog cilja.  Osvojili smo KUP i plasirali se u šesnaestinu finala na nivou BiH. Želio bih da se zahvalim našoj divnoj publici koja nas je podržala i hvala svima“, rekao je Pašalić.
Jedan od zaslužnih što se u Sanski Most na velika vrata vratila košarka je igrač Armin Helić, koji je za „Sanu“ nastupao još prije sedam godina kada se ovaj klub takmičio sa najboljim bh. ekipama.
„Konačno, nakon više od godinu dana ponovnog rada kluba uspjeli smo da osvojimo KUP USK. Nadam se, iskreno da kažem, u šesnaestini finala BiH, jačem protivniku. To priželjkujemo i želja nam je da tribine napunimo do posljednjeg mjesta  i da pružimo ovome gradu ono što zaslužuje, a to jedan košarkaški spektakl“, rekao je Helić.
Emir Lasić, predsjednik OKK „Sana“ i trener seniorske ekipe  je i više nego zadovoljan ozbiljnim pristupom u igri, i borbenošću svojih igrača, koji su pokazali da ovaj klub zaslužuje više.
„Kako smo i obećali,  nakon godinu dana tačno na rođendan od ponovnog aktiviranja kluba, došao je prvi trofej. Danas smo dobili ljutog rivala iz Cazina, člana A 1 lige. Ja svojim igračima čestitam, bili su zaista na visini svog zadatka. Očekujem da u šesnaestini finala KUP-a BiH u Sanskom Mostu ugostimo zvučno ime, da se s njima nadigravamo. Zahvalio bih se i našoj divnoj publici na podršci“, kaže Lasić.
U OKK „Sana“ u toku ove sedmice očekuju informacije o datumu i mjestu održavanja žrijebanja za 1/16 finala KUP-a BiH..

KOMENTARI