instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski Most domaćin judo turnira

Sanski Most domaćin judo turnira

Naime, Judo klub „Sana“ i ove godine organizuje veliki međunarodni judo turnir za djecu i kadete. Ovo je peti po redu turnir u organizaciji ovog kluba pod nazivom „Sana  2024“. Prošle godine je nastupilo 240 takmičara iz 25 klubova iz cijele BiH, Hrvatske i Slovenije, a ove godine se očekuje da taj broj bude daleko veći. Takmičenje se  održava  s ciljem da se promovira judo sport koji je po ocjeni UNICEFA  jedan od najkorisnijih sportova za djecu.

Ujedno, ovaj veliki sportski događaj je prilika za trenere da provjere trenutnu formu svojih takmičara pred brojne nastupe u tekućoj sezoni. Bitno je naglasiti da će na takmičenju u Sanskom Mostu nastupiti jedni od najboljih mladih judista u Bosni i Hercegovini i regionu u ovom uzrastu, te će gledaoci moći uživati u uzbudljivim i atraktivnim borbama. Pored ličnog uspjeha, oni svojim nastupima žele da u što boljem svjetlu predstave ovu plemenitu vještinu.

Svakako da treba spomenuti i trenera Muhameda Kolakovića na upornosti i trudu kako bi se ponovo jedna velika sportska manifestacija održala u Sanskom Mostu. On je takmičarima poželio ugodan boravak u gradu na devet rijeka, sreću i uspjeh, ali i da sve prođe fer, korektno i bez povreda. Svečano otvaranje  turnira je sutra u Gradskoj dvorani sa  početkom u 10 sati, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

KOMENTARI