instant fap
Naslovnicainmedia danas

Uskoro završetak radova na izgradnji mosta 

Uskoro završetak radova na izgradnji mosta 

Projekat od 2.000.000 KM

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, u neposrednoj blizini Sanskog Mosta, odvijaju se planiranom dinamikom i njihov završetak se očekuje polovinom maja ove godine.

Zbog radova most je već dva mjeseca zatvoren za saobraćaj na putnom pravcu koji povezuje ovaj grad s Ključem, pa se saobraćaj preusmjerava alternativnim pravcem preko lokaliteta Kriva cesta.

Za potrebe nesmetanog odvijanja saobraćaja, prije samog zatvaranja mosta, ovaj nekadašnji makadamski put je proširen i asfaltiran.

Investitor cijelog projekta su “Ceste Federacije BiH”, a njegova ukupna vrijednost iznosi dva miliona maraka.

U izjavi za lokalne medije federalni poslanik Asim Kamber je naglasio činjenicu da je „borba za ovaj projekat trajala godinama i da smo konačno došli do njegove realizacije. Jedan od naših narednih projekata kad je riječ o mostovima bit će željezni most u Mahali koji ima samo jedan trak, pa smo u ljetnom periodu suočeni zastojima. Nastavit ćemo u idućoj godini i sa izgradnjom pješačkih trotoara i kružnih tokova na magistralnoj i regionalnoj cesti“.

Projekat rekonstrukcije podrazumijeva proširenje gornje površine mosta i ojačavanje nosećih stubova, a prema riječima izvođača radova objekat će biti opremljen najmodernijom opremom.

Most se već dugo vremena nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a treba reći kako predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta. Zbog toga su ga lokalne vlasti, kao jedan od prioriteta, u proteklom periodu kandidovale pri nadležnim federalnim institucijama.

KOMENTARI