instant fap

Sanski nogometaši moraju osigurati opstanak

Sanski nogometaši moraju osigurati opstanak

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice 12. kola Prve lige Federacije BiH. Kao što se i očekivalo, jesenji dio prvenstva donio je dosta uzbuđenja čime je potvrđeno da će se do samog kraja voditi neizvjesna i ogorčena borba kako za osvajanje prvog mjesta i ulazak u Premijer ligu BiH, tako i za očuvanje prvoligaškog statusa.

Dosadašnji dio prvoligaškog prvenstva protekao je sa velikim brojem neizvjesnih utakmica i sa dosta iznenađenja. Mali su pobjeđivali velike i mnogi klubovi su pobjedama ili neriješenim ishodima odnosili bodove sa gostujućih terena. Tako je nakon 11. odigranih kola prvog dijela šamionata zamršena situacija kako u gornjem tako i u donjem dijelu prvenstvene ljestvice.To govori o izjednačenosti lige, gdje nema apsolutnih favotita.

Dokaz je razlika od samo tri boda između prvog i petog mjesta, a posebno je složena situacija od sredine prema dnu prvenstvene ljestvice.S toga se i oni najveći optimnisti još ne usuđuju prognozirati koji će klub osvojiti šampionsku titulu,a ko napustiti prvoligaško društvo. Dakle, čak pet klubova konkuriše da prezime na čelu tabele, a mnogo veći broj je onih koji će proljetni dio prvenstva dočekati u opasnoj zoni. Nakon prošlog kola ponovo je došlo do promjene na čelu tabele.

Sada je prvi Radnički sa 23 boda, a samo jedan bod manje imaju drugoplasirano Goražde i treća Mladost.Vodećem trojcu se opasno približila četvrta Budućnost sa 21 bodom, a šanse za osvajanje titule jesenjeg prvaka ima i petoplasirano Bratstvo sa 20 bodova. Na šestom mjestu sa 19 bodova je Metalleghe, a samo bod manje ima sedmi GOŠK, dok je Rudar sa 15 bodova na osmom mjestu.

Po 14 odova su osvoljili deveta Čapljina i deseta Turbina, na jedaestom mjestu je Jedinstvo sa 12 bodova, a u stopu ga prate dvanaesta Gradina i trinaestri Podgrmeč sa po 11 bodova . Na četrnaestom mjestu je Branitelj sa 10 bodova, petnaesto Orašje ima sedam bodova, a na začelju tabele je Igman sa šest bodova. Dakle, svako novo kolo na prvoligaškim terenima nam donosi nove uzbudljive i neizvjesne utakmice u kojima se očekuju velika iznenađenja. U 12. kolu se sastaju Metalleghe – Podgrmeč, Gradina – Rudar, Igman –Čapljina, Radnički Budućnost , Goražde – GOŠK, Branitelj – Turbina, Jedinstvo – Bratstvo i Mladost – Orašje.

KOMENTARI