Sanski poduzetnik pomaže bolesnoj djeci

HomeLokalne temeSanski Most

Sanski poduzetnik pomaže bolesnoj djeci

Svaka čast/ Šefik Horozović donirao 15.000 KM za liječenje Muhameda Talića

SANSKI MOST….Rijetki su u Bosni i Hercegovini primjeri takvih humanista kao što je sanski poduzetnik Šefik Horozović, koji je u poslednjih nekoliko godina donirao značajna sredstva za potrebe liječenja bolesne djece.

Tako je nedavno je za liječenje 9-godišnjeg dječaka, Emira Buze iz Visokog, uplatio 5 hiljada maraka. Dječaku je dijagnosticiran veoma rijedak oblik raka limfnih žlijezda koji se može izliječiti, ali je za to potrebna velika suma novca. „Kada sam čuo za ovaj slučaj nisam se nimalo dvoumio i uplatio sam koliko sam u ovom trenutku mogao. Kada bi svako od nas izdvajao koliko može, sva bolesna djeca bi možda mogla biti izliječena“, kaže ovaj sanski humanista. U proteklih nekoliko godina, svojim novčanim donacijama pomogao je liječenje nekoliko bolesnih mališana.

Prije osam mjeseci uplatio je 3 hiljade maraka za liječenje šestomjesečnog Arslana Kulačića, a 4 hiljade za trogodišnju Emu Isić. Pomenuti mališan je imao tumor na mozgu i bila je neophodna operacija koja je izvedena u Turskoj, dok je trogodišnja Ema Isić stopostotni invalid sa nekoliko teških dijagnoza. Za potrebe liječenja od leukemije teško oboljelog 14-godišnjeg Muhameda Talića iz Sanskog Mosta, Horozović je prije dvije godine izdvojio 15 hiljada maraka kako bi se mališan liječio u Njemačkoj. Inače, on je vlasnik drvoprerađivačkog preduzeća u selu Naprelje, nadomak Sanskog Mosta koje zapošljava 40 radnika, mahom mještane pomenutog i susjednih sela.

Oni koji ga poznaju kažu kako je sve što ima stekao vlastitim radom i odricanjem te dodaju kako su brojni slučajevi u kojima je pomagao pojedincima i društvenoj zajednici, kao nedavno kada je obezbjedio sredstva za matursku ekskurziju učenika jedne ovdašnje škole. Horozović ističe kako ga je život naučio da cijeni prave životne vrijednosti i da mu je najveća nagrad osmjeh i zahvalnost onih kojima je pomogao.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0