instant fap

Saopćenje za javnost SDA USK

SDA izražava zabrinutost ponašanjem Vlade USK-a na čelu sa Premijerom Hamdijom Lipovačom i ministricom finansija Azeminom Helić.

Nakon neviđene pljačke općine Bihać, koju je Lipovača doveo u najtežu poziciju nakon rata, na sceni je nenamjensko trošenje i pljačka Budžeta USK-a. Davanjem grantova privatnim licima, privatnim ustanovama, kupnjom stanova i ulaganjem u privatne nekretnine na moru, te plaćanjem rekonstrukcija svoga kabineta i drugih prostorija u ministarstvima, a ne provodeći zakonitu proceduru javnih nabavki, prikrivene su istinske namjere Premijera Lipovače, članova njegove porodice i njegovih kumova da iz Budžeta izvuku što više finansijksih sredstava zbog bojazni brzog odlaska sa pozicije vlasti.

Posebno nas brine sinoćnja izjava ministrice finansija gospođe Helić po kojoj su budžetski korisnici odgovorni za kašnjenje plaća. Valjda je jasno i ministrici i javnosti da je SDP svojim amandmanom budžetskim korisnicima već oduzeo regres, jubilarne nagrade, putne troškove, pomoći u slučaju smrti, a sada se na krajnje neprimjeren način budžetskim korisnicima želi prevaliti odgovornost za otvoreni pokušaj krađe dva lična dohodka budžetkih korisnika do kraja budžetske godine.

SDA će preko nadležnih institucija vlasti USK-a pokrenuti postupak revizije donešenih odluka Vlade o preraspodjeli sredstava i tražiti po hitnom postupku izmjene i dopune budžeta USK-a za 2012.godinu, na način da se nikako u ovako teškim socijalno ekonomskim prilikama ne smiju i dalje oduzimati sredstva socijalnim kategorijama, poljoprivrednicima, zaslužnim populacijama, prosvjetnim radnicima kojima je i najviše oduzeto nezakonitim preraspodjelama i svim drugim budžetskim korisnicima.

 

 

 

                                                                      

PRESS

KOMENTARI