SDA kampanju započela u Starom Majdanu

Homeinmedia danas

SDA kampanju započela u Starom Majdanu

Ove godine 27,5 miliona za puteve u Krajini

Stranka demokratske akcije je  SIGURNO  krenula u kampanju za predstojeće izbore tribinom u susjednoj općini Stari Majdan.

Neposredno prije tribine delegacija SDA je položila cvijeće na mezar pripadnice A BiH rahm. Hatidže – Tiđe Dalipović i spomen obilježje oficira A BiH rahm. Amira Zilića.

Na ovoj tribini SDA, predstavljeni su kandidati i program ove stranke za predstojeće Opće izbore za sve nivoe vlasti.

Za Skupštinu USK SDA Sanskog Mosta je kandidirala  Zinajdu Hadžić, Ernada Seferovića, Almu Tulek, Asmira Kadirića i Senada Bešića.

Prvi je prisutne poselamio i pozdravio Senad Bešić, kandidat za Skupštinu USK  govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u našoj općini, sa naglaskom na preokretu koji se desio u općinskom vijeću a koji će omogućiti da se konačno donesu svi neophodni programi koji su od interesa za naše građane.

Prisutnima se obratila i predsjednica OO SDA Sanski Most i kandidatkinja za Skupštinu USK, Zinajda Hadžić. U svome izlaganju Hadžićka je predstavila trenutnu političku situaciju na Unsko-sanskom kantonu te svoje opoziciono djelovanje u kantonalnoj Skupštini.

Nakon nje, prisutnima se obratio i kandidat za Parlament FBiH, Asim Kamber. On je istaknuo sve probleme ali i pozitivne učinke zakonodavne i izvršne vlasti na nivou FBiH. Kamber je pohvalio činjenicu da je Vlada FBiH podržala našu, ali i sve druge krajiške općine, i posebno budžet USK-a u koji je sa nivoa FBiH samo u posljednje dvije godine prebačeno oko 74 miliona KM. Ta sredstva nažalost nisu pravedno redistribuirana općinama i građanima kantona, a naša općina je nažalost dobila najmanje. Razlog tome je činjenica da su se i naši predstavnici u Vladi USK-a Kadirić i Hopovac više borili za druge općine i za svoje lične interese a manje za građane Sanskog Mosta, zaključio je Kamber.

U drugom dijelu tribine, prisutni Majdanci su otvoreno i kritički progovorili o svim problemima s kojima su svakodnevno suočeni. 

Prvenstveno su ukazali na probleme rada Doma zdravlja i Opće bolnice sa posebnim osvrtom na neljubaznost medicinskog osoblja  Doma zdravlja u pružanju svakodnevnih zdravstvenih usluga.

Problem vodosnadbijevanja bio je jedna od tema koja je izazvala međusobnu raspravu i prisutnih građana i odgovore gostiju iz lokalne vlasti.

Građani Majdana su se zahvalili na realizaciji dosadašnjih projekata na području njihove mjesne zajednice i na kraju su kao prioritet istaknuli važnost sanacije regionalnog puta koji našu općinu preko Stare Rijeke spaja sa Ljubijom.

Druženje Majdanaca i kandidata SDA je nastavljeno i nakon službenog dijela tribine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0