instant fap

SDA obišla Husimovce i Demiševce

Posjetom naseljenim mjestima Husimovci i Demiševci SDA je završila ciklus obilazaka mjesnih ogranaka.

U Husimovcima je nakon predstavljanja kandidata SDA za OV i načelnika općine veliki broj građana uzeo učešće u dijalogu  i  istakli svoje probleme i sugestije. Jedan od problema sa kojim se susreću  mještani Husimovaca, naglašen je ekološki problem tinjanja vatre i na lokaciji stare separacije kamenog uglja koja proizvodi velike količine dima i na taj način zagađuje okolinu.

Mještani su se zahvalili na saniranju istog takvog zgarišta u ranijim periodima na drugoj lokaciji u nadi da će i ovo biti sanirano u što skorijem vremenu.  Drugi zahtjev se odnosio na pješačku  stazu duž stare pruge uz Regionalni put. Nakon tribine mještani  su se družili sa kandidatima u dvorištu uvijek dobrog domaćina Dursuma Karabega, što je postala gotovo tradicija u Husimovcima. Husimovljani svojim velikim prisustvom ovoj tribini potvrdili svoje opredijeljenje za SDA i njene kandidate.

Posjet Demiševcima je počeo učenjem Fatihe pred duše nevino ubijenih Demiševljana. Nakon toga je upriličena svečanost u povodu izgradnje sportskog igrališta u ovoj  mjesnoj zajednici.  Uz ovaj projekat realizacijom započete izgradnje društvenog doma stvorili bi se uslovi za odvijanje svih društvenih i sportskih aktivnosti mladih i starih Demiševljana. Uz prisustvo nekoliko stotina mještana i gostiju kandidati SDA su se predstavili a nakon toga zajedno sa mještanima družili i razgovarali uz specijalitete žena Demiševaca koje su i na taj način htjele iskazati podršku kandidatu za načelnika općine Dr. Mustafi Avdagiću i kandidatima SDA za općinsko vijeće.

Gromoglasan aplauz i oduševljenje prisutnih izazvala je svojim obraćanjem kandidatkinja SDA i mještanka Demiševaca, Sanita Rabihić. „Pozivam vas da izađete na izbore, podržite mene i moje kolege, i kandidata za načelnika dr. Mustafu Avdagića. SDA vas nikada nije zapostavila niti zaboravila, dokaz tome je i ovo igralište na kojem smo se danas okupili ali i niz drugih projekata koje smo realizirali sa SDA, a tu prije svega mislim na izgradnju lokalne putne mreže, džamije, rasvjete, društvenog doma“, naglasila je gospođa Rabihić.

Najmlađi kandidat na listi SDA, Arnel Terzić, sa svojih devetnaest godina je  prisutnima poručio da je vrlo dobro upućen u trenutna politička dešavanja. I on je takođe pozvao prisutne da glasaju za SDA, jer ovi lokalni izbori u bitnome mogu odrediti tok daljih političkih previranja u cijeloj BiH. „Svjesni smo da je SDA uvijek stajala na braniku BiH i danas postoje lideri koji u svojim imaginacijama žele da BiH dodatno isparcelišu. Ne dozvolimo im to, glas za SDA je glas za BiH“, izjavio je Terzić u svome obraćanju.

Od uvodnog druženja sa našim nanama u Vršu pa do posljednjeg druženja na novo asfaltiranom igralištu u  Demiševcima tribine SDA su bile dobro posjećene, razgovaralo se u prijateljskom tonu i pokazalo se još jednom da građani svoje projekte i političke ciljeve i dalje žele sprovoditi sa SDA.

 

KOMENTARI