instant fap

SDA u herojskoj Trnovi i Šehovcima

SDA je jučer obišla dvije prigradske mjesne zajednice Šehovce i Trnovu.

Mještani obiju mjesnih zajednica su istakli problem poplava koje rijeke Sana i njene pritoke izazivaju na njihovim zasijanim parcelama. I jedni i drugi se bave poljoprivredom zbog čega od lokalne vlasti traže da u idućem mandatu sačini i realizira program vodozaštite. Poseban interes su mještani ovih mjesnih zajednica pokazali i za financijske potpore i subvencije poljoprivrednicima koje su se dolaskom SDP-a i SBB-a na vlast prestale isplaćivati sa viših nivoa. Zahvalili su se općini Sanski  Most kao jednoj od rijetkih u Federaciji koja isplaćuje poticaje na lokalnom nivou. Šehovljani su istakli i poseban zahtjev za izgradnju dječjeg igrališta za koji su već osigurali zemljište. I Šehovljani i Trnavci očekuju presvlačenje lokalnih puteva u ovim mjesnim zajednicama. Trnavci su na ovoj tribini iznijeli i problem deminiranja s obzirom da se ova naselja u šumskom području graniče sa ratnom linijom razdvajanja.

BADEMA TALIĆ

Velika posjećenost tribine, i učešće građana u otvorenoj diskusiji sa kandidatima SDA za općinsko vijeće i načelnika općine, govori da postoji interes i želja mještana Šehovaca za rješavanje započetih projekata iz različitih oblasti infrastrukture, koje ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama okončati, za dobrobit svih stanovnika ove mjesne zajednice.

 

 

 

JASNA BOŠKOVIĆ

Posebno mi je drago što se danas nalazimo u Šehovcima, i što je veliki broj mještana ove mjesne zajednice posjetio našu tribinu. Još veće zadovoljstvo predstavlja činjenica da u svim mjesnim zajednicama i ograncima naše stranke, gdje smo od početka predizborne kampanje održali tribine, postoji jedinstvo i sloga među ljudima, koji su na osnovu zajedničkog rada stvarali ambijent za razvoj svoje lokalne sredine, i ljudi koji u njoj žive. Takav uspjeh, koji je stvaran godinama, postignut je njihovom zaslugom, ali i zaslugom SDA u koju su mnogi od njih vjerovali svih ovih godina, i zbog toga smatram da će stvoreno povjerenje između mještana mjesnih zajednica i SDA nakon ovih izbora biti još jače.

 

SENAD BEŠIĆ

Posjetili smo naše mjesne ogranke u Šehovcima i Trnovi, u kojima je veliki broj mještana uzeo učešće na našim tribinama, i samim tim uputio podršku SDA, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost. Nadam se i vjerujem da ovakva podrška neće izostati ni 7. oktobra.

 

Hamo Bešić, lokalni pjesnik se javio za riječ i ukazao svojim Trnavcima na potrebu jedinstva. „SDA je stablo, a sve druge stranke ogranci. Ne sačuvamo li korijen i stablo odoše svi drugi, osušiše se“, istakao je Hamo, uz poruku da su Trnavci tradicionalno uz SDA sa vjerom da će ove izbore biti još jedinstveniji. SDA se zahvaljuje mještanima Šehovaca i Trnove koji su se do sada u najvećem broju odazvali našim tribinama. Posebnu vam zahvalnost, dragi naši Šehovljani i Trnavci dugujemo i zbog činjenice da ste tokom agresije i najtežih progona primili i vodili brigu o Sanjanima koji su se sklonili od zločinaca. Vi ste večeras zajedno s nama dokaz snage SDA i drage nam BiH.

KOMENTARI