instant fap
NaslovnicaBiH

SDU: Sada pravi momenat za prijevremene opće izbore

SDU: Sada pravi momenat za prijevremene opće izbore

Socijaldemokratska unija (SDU) BiH organizirala je večeras na Ilidži javnu tribinu o temi “Aktuelna politička situacija u Bosni Hercegovini” na kojoj je istaknuto da je sada pravo vrijeme za raspisivanje prijevremenih općih izbora.

Tokom javne tribine naglašeno je da je kriminal u BiH dosegao visoki nivo te da zbog toga nema ni razvoja ekonomije niti zapošljavanja, ali ni ulaganja stranih i domaćih investitora.

Iz SDU-a su još jednom su ponovili da je potrebno oformiti Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) na nivou države, a ne entiteta jer je to razvodnjavanje, kako bi se izvršio obračun s kriminalom.

Akcent tribine bio je na trenutnoj političkoj situaciji, koju u izjavi za Fenu predsjednik SDU-a BiH Nermin Pećanac naziva “talačkim haosom”, tvrdeći da su građani taoci pojedinih političkih lidera što je za njega neprihvatljivo.

Pećanac dodaje da bi se građanima trebala dati prilika da na izborima glasaju za promjene s obzirom na dugi proces formiranja vlasti, a sada i rekonstrukcije vlasti u BiH.

Kazao je i da SDU organizira tribine kako bi osjetila puls građana i zatražio njihov stav o razmišljanjima SDU-a, dodajući da se tokom takvih tribina dokazalo da se građani sve više slažu sa stavovima ove stranke.

Gost večerašnje tribine bio je profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Besim Spahić.