HomeMagazin

Par trikova kako izabrati odjeću koja će vam najbolje stajati

Zašto je zagrijavanje važno i koje benefite donosi našem tijelu

To što nemate manekensku građu ne znači da ne možete da izgledate fenomenalno. Potrebno je samo da znate par trikova da bi izabrali odjeću koja će vam najbolje stajati.

ODJEĆA KOJA GRLI VAŠE OBLINE

Ne izbjegavajte odjeću koja prati oblik vašeg tijela, jer će ona na najbolji način istaći vaše obline. Probajte haljinu na preklop koja se vezuje oko struka ili haljinu sa širokim pojasom. Od bluzi i jakni tražite one koje se malo skupljaju u struku, jer će to dati iluziju užeg struka.

IZABERITE PRAVI MATERIJAL

Tkanine koje imaju malo čvršću strukturu, kao što je malo tvrđi pamuk ili lan ili krući džins, će vam dobro stajati i neće praviti neprijatne prevoje.

PRAVA DUŽINA

Najbolje stoje haljine i suknje koje padaju nekoliko centimetara iznad koljena ili (za svečanije prilike i posao) koje se sužavaju pri dnu. Četiri prsta od koljena do suknje je idealna dužina.

RUKAVI KOJI SUŽAVAJU

Tri-četvrt rukavi su dobro rješenje, bilo da je bluza već takva ili ste ih povrnuli. Većina nas ima tanke podlaktice i zglobove, pa skrenite pažnju na njih. Ako nosite haljinu bez rukava i želite da malo pokrijete gornji dio ruku, ogrnite neki lijep šal oko ramena.

CRNA NIJE JEDINA “MRŠAVA” BOJA

U crnom izgledamo mršavije, ali istovaži i za teget, tamno ljubičastu i čokolada braon, koje na svjetlijoj koži mogu izgledati mnogo ljepše od crne.

ODGOVARAJUĆI IZREZ OKO VRATA

Otvoreni izrez izgleda dobro na svim ženama. “V” i okrugli izrezi usavršeni – ključna kost koja se vidi je uvijek seksi.