instant fap
NaslovnicaUncategorized

Sead Kadić podnio ostavku na funkciju predsjednika KO SDA USK?!

Sead Kadić podnio ostavku na funkciju predsjednika KO SDA USK?!

Kako jedan lokalni portal piše, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik KO SDA USK Sead Kadić podnio je ostavku na funkciju predsjednika Kantonalnog odobra SDA USK.

Iako VKportal.ba portal tvrdi da je njegovu ostavku tražilo članstvo i vrh stranke zbog slučaja Poplašen, vjerovatnije je da se Sead Kadić odlučio na ovaj čin jer trenutno unutar stranke obnaša dvije funkcije, i to predsjednika Kantonalnog odobroa SDA USK i Gradskog odbora SDA Bihać, što po statutu stranke nije moguće.

Prepotstavljamo da se Kadić odlučio podnijeti ostavku na funkciju Kantonalnog predsjednika, a ne Gradskog, zbog lokalnih izbora koji se održavaju sljedeće godine.

Sead Kadić obnašao je do danas funkciju predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Unsko-sanskom kantonu, od ranije bio je na čelu Gradske organizacije SDA u Bihaću, poslanik u Skupštini USK, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, i delegat u Domu naroda BiH.

U posljednje vrijeme ime Seada Kadića najviše se vezalo za sporno glasanje da četnički vojvoda Poplašen bude dio Upravnog odbora državne Agencije za razvoj viskog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta.

KOMENTARI