instant fap
NaslovnicaMagazin

Sedam jako dobrih razloga da jedete više zobenih pahuljica

Sedam jako dobrih razloga da jedete više zobenih pahuljica

Zobene pahuljice izvrsna su hrana za svakoga ko se brine o svom zdravlju. Idealno ih je kombinirati s jogurtom, svježim sirom ili orašastim plodovima. Nemojte im dodavati puno šećera ili suhog voća jer mogu postati prekalorične.

Ako baš volite slatko, ograničite se na kašiku meda. A evo nekoliko dobrih razloga da ih što češće uvrstite u prehranu.

Visok sadržaj vitamina B

Zobena kaša je zdravo rješenje za doručak koje ujedno osigurava veliku količinu vitamina B-skupine, a oni su važni za pravilno funkcioniranje živaca, dobro pamćenje i bolju koncentraciju.

ogatstvo željeza

Zobene pahuljice sadrže veliku količinu željeza, podjednako kao i meso. Oni koji češće jedu zobenu kašu osjećaju manje umora i imaju niži rizik za razvoj anemije.

Odlično za kožu i nokte

Zob sadrži mangan, cink i bakar pa će se redovita konzumacija zobene kaše dobro odraziti na zdravlje noktiju i kože. Također, zob ublažava stvaranje bora i pomaže kod ekcema.

Mnogo vlakana

Visok sadržaj vlakana u zobi (oko 14 posto) osigurava pravilno funkcioniranje probavnog sistemu, a uz to što poboljšavaju probavu, sprečavaju i razvoj raka debelog crijeva.

Štite srce i krvne žile

Nezasićene masne kiseline omega-3 i omega-6 zajedno s vlaknima potiču zdravlje kardiovaskularnog sistema, reguliraju krvni pritisak i snižavaju razinu štetnog LDL holesterola.

Izgrađuju mišićnu masu

Zobene pahuljice imaju visok sadržaj proteina (zob sadrži oko 16 posto proteina), s optimalnim aminokiselinskim sastavom za ljudsko tijelo potrebnim za izgradnju mišićne mase.

Pomažu pri mršavljenju

Zobena kaša koju sami napravite (bez aditiva i dodanih šećera) neće naglo podići šećer u krvi te će se sporo probavljati, što će omogućiti da duže osjećate sitost, piše gloria.hr

KOMENTARI