instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sedina Kananović iz Ključa je „Zlatni glas Sanskog Mosta“.

Sedina Kananović iz Ključa je „Zlatni glas Sanskog Mosta“.

Na finalnoj večeri tradicionalne Auducije pjevača Amatera nastupilo je 17  takmičara iz Sanskog Mosta, Ključa i Prijedora, koji su pjesme izveli po vlastitom izboru uz originalnu matricu.

Žiri nije imao lak zadatak da proglasi najbolje, jer se još jednom pokazalo da ima veliki broj talentovanih i kvalitetnih muzičara i izvođača, posebno mlađih naraštaja, koji su se na sceni ponašali kao velike zvijezde. Prvo mjesto je osvojila Sedina Kenanović koja se publici predstavila pjesnom „ Suze moje plaču za oboje“ od Done Ares. Drugo mjesto je osvojio Elvir Talić koji je izveo pjesmu „ Djevojka“ od Željka Joksimovića. On ujedno osvojio i nagradu glas publike. Trećeplasirani je bio Nermin Talić koji je otpjevao psjsmu od Đanija „Nema me“.

Interesantno je pomenuti da svi nagrađeni na sanskoj Audiciji dolaze iz susjednog Ključa. Također, treba naglasiti da i svi ostali takmičari zaslužuju čestitke na svojim odličnom izvedbama poznatih hitova, a sa bine su ispraćeni aplauzom.  


Pored samog takmičenja sinoć je za mnogobrojnu publiku priređen i bogat revijalni zabavni program. Posebna draž za gledaoce bio je nastup Ammara Arnautovića, prošlogodišnjeg pobjednika, a aplauze je pobrala i mlada Irma Osmačević, pobjednica sanskog Dječijeg festivala. Publiku je oduševio i najmlađi učesnik Sead Krupić koji je nastupio uz pratnju na harmonikama Ishara Krupića i Alena Bešića. Odličan nastup su imali mladi članovi sanskog benda Perspektiva, a na kraju je velike aplauze pobrao i Sanjani Jasmin Omić koji se publici prestavio sa dvije pjesme.


Audiciju „Zlatni glas Sanskog Mosta“ je organizovala Radio televizija “Sana” sa  ciljem da ljubitelji muzike i dobre pjesme, a posebno omladina, pokažu svoj talenat i da se oprobaju u svijetu muzike. RTV  Sana se ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju Audicije, a posebna zahvalnost ide sponzorima koji su podržali ovaj tradicionalni sanski muzički događaj i svakako vjernoj publici koja je zadovoljna napustila Gradsku dvoranu nakon dvosatnog programa.

KOMENTARI