instant fap
NaslovnicaVijesti

Šefovi talijanske mafije mirno živjeli u Dubrovniku

Šefovi talijanske mafije mirno živjeli u Dubrovniku

Talijane su uhitili djelatnici PNU-SKOK-a prije nego što su sjeli u avion i krenuli za Zagreb. Dodaje kako je navodno stariji Melato jedan od vodećih šefova ‘Ndranghete, kalabrijske mafijaške organizacije, koja se smatra opasnijom i od zloglasne Cosa nostre.

Otac i sin uhićeni su na temelju raspisane Interpolove tjeralice, a do uhićenja je došlo nakon što je u Španjolskoj uhićen Antinonijev stariji sin. Kada su shvatili da je situacija opasna, otac i sin krenuli su iz Dubrovnika te objavili da prodaju kuću na atraktivnoj lokaciji. Tamo su godinama mirno živjeli.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da su se otac u Dubrovniku i oženili. Imali su dvije tvrtke koje se bave uslužnim djelatnostima, a koje su vjerojatno služile za pranje novca.

Nisu odavali koliko bogatstvo posjeduju

Sumnja se da su zajedno s crnogorskim mafijaškim organizacijama švercali kokain iz Latinske Amerike u jugoistočnu Europu. Navodno su na naše područje planirali prebaciti šest tona kokaina.

Stariji Melato uopće nije odavao tijekom boravka u Dubrovniku da posjeduje toliko bogatstvo, a nitko tko se s njim družio nije mogao posumnjati da se radi o narko bosu.

Nakon uhićenja, Talijani su ispitani od strane suca splitskog Županijskog suda. Nakon toga im je određen ekstradicijski pritvor. Negirali su da znaju za Interpolovu tjeralicu i protivili su se postupku izručenja.

‘Oni su trenutno u zatvoru na Bilicama i čeka se dokumentacija iz Italije, originalna dokumentacija da bi se moglo odlučiti o talijanskom zahtjevu za njihovo izručenje’, rekao je Neven Cambi, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.