instant fap
NaslovnicaBiH

Senada Handžić, od čistačice do sekretara Skupštine USK-a

Senada Handžić, od čistačice do sekretara Skupštine USK-a

Zbog zasluga u izvikanoj aferi „Kastel“, bivša „operaterka“ u Skupštini Senada Handžić uskoro će biti unapređena u sekretara Skupštine.


Naime, u novoj raspodjeli pozicija u vlasti stranka ministra policije „Pljačkom (Radom) za boljitak“ insistirala je na dobivanju ove pozicije u novoj raspodjeli vlasti. Handžićka je tokom istraga protiv bivšeg komesara Rame Brkića i ljudi do njega, dala snažan doprinos protiv njene radne koleginice Sanele i protiv kadrova SDA. S obzirom da su tu „aferu“ osmislili premijer Hamdija Lipovača i ministar Šefik Smlatić u dogovoru sa Olegom Čavkom-državnim tužiteljem, odlučili su Handžićki to kompenzirati imenovanjem na značajnu poziciju skupštinskog sekretara.

Činjenica da su na toj poziciji do sada radili iskusni Mesud Džanić, Smail Kličić, dr. Enes Hasić pa i današnja iskusna pravnica Zibija Muslić, jasno govori o važnosti ove pozicije. Naravno, niti Lipovači a ni Smlatiću nisu potrebni sposobni nego poslušni. Handžićku je u Skupštinu doveo nekadašnji Predsjedavajući Beganović Muhamed. Ona je tada imala svršenu osmoljetku a u skupštini je dodavala papire poslanicima skupštine. Međutim, ova je „operaterka“ brzo napredovala. Često je sa Beganovićem u autu skupštine provodila vikende na moru. Tu je njena „operaterska“ sposobnost posebno došla do izražaja.

Nakon toga je ova sposobna „operaterka“ završila prvo večernju srednju, a onda i Pravni fakultet. Svi prifesori u Banja Luci su upoznali pravne mogućnosti ove „operaterke“ i ona je u rekordnom roku diplomirala. Prepoznao ju je kao kadrovski potencijal tadašnji šef Lijanovićeve (propale) mesarske industrije u Krajini i aktuelni ministar policije Šefik Smlatić. Preko njega je u rekordnom roku diplomirala, a sve su prilike da će uz Smlatićevu podršku uskoro i magistrirati, preko iste srpske akademske linije koja titule i diplome „prodaje“ političkim čelnicima na našem Kantonu. I Sadik Bahtić (sadašnji lider SBB-a) preko iste te linije je doktorirao, a Irfan Samardžić, bivši ministar finansija iz a-SDA, uskoro će braniti doktorsku disertaciju.

„Usluge“ ove „operaterke“ oprobali su i mnogi drugi politički čelnici, a jedini kojega je odbila je sadašnji predsjedavajući Hadžipašić. Hadžipašićev „organ“ zbog skromne veličine odbile su i neke druge „operaterke“ u kantonalnim službama. A jučer je Predsjedavajući javno prijetio (Dž. S.), namještenici iz Bihaća, otkazom ukoliko odbije njegov mali „udić“. Ministar policije Smlatić „operativne“ usluge često prakticira u Jablanskoj kod rampe dovodeći iskusnu konobaricu koja bi poput Handžićke mogla brzo napredovati, a upražnjeno je mjesto Sekretara Vlade.

U slijedećem nastavku čitajte o seksualnim aferama Premijera Lipovače i bivšeg partnera Esada Bašagića!!

(Članak preuzet sa facebook grupe “Udruženje građana za bolji Sanski Most”)